Snow Leopard is weer te koop in de Apple Store

Door: wouter-hoeffnagel | 22 november 2012 18:22

Nieuws

OS X 10.6 Snow Leopard is weer te koop in de Apple Store. Het besturingssysteem verdween afgelopen zomer na de lancering van OS X 10.8 Mountain Lion uit de winkels.

Snow Leopard is te koop voor 18 euro en wordt geleverd op een dvd. Apple geeft geen uitleg bij zijn beslissing het oudere besturingssysteem terug in de winkels te leggen. Met de beslissing wil Apple waarschijnlijk eigenaren van oudere Mac's tegemoet komen en de mogelijkheid bieden te updaten naar een nieuwer besturingssysteem.

Mac App Store

Met de introductie van OS X 10.7 Lion besloot Apple van distributie via schijfjes af te stappen. Zowel OS X Lion als OS X Mountain Lion zijn daarom alleen beschikbaar in de Mac App Store. De Mac App Store is geïntroduceerd in OS X 10.6.8, de laatste update voor OS X Snow Leopard.

Eigenaren van Mac's die zijn geleverd met een ouder besturingssysteem dan Snow Leopard zullen dus Snow Leopard moeten installeren om de overstap naar Lion of Mountain Lion te kunnen maken. Apple maakte dit echter onmogelijk door Snow Leopard afgelopen zomer uit de schappen te halen. Deze beslissing draait Apple nu dus terug.

0 Reactie(s) op: Snow Leopard is weer te koop in de Apple Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.