Spotify verdubbelt omzet naar 435 miljoen euro, verlies stijgt

Door: matthijs-van-den-broek | 01 augustus 2013 09:56

Nieuws

Hoe meer omzet muziekdienst Spotify maakt, hoe meer verlies Spotify lijkt te maken. Er zal vast ooit een kantelpunt komen, maar dat moment heeft het van origine Zweedse bedrijf nog niet op de radar.

Reuters meldt dat Spotify in 2012 zijn omzet heeft zien verdubbelen naar 435 miljoen euro. Nieuwe markten en landen werden aangeboord, het aantal gebruikers zou in een jaar tijd ook verdubbeld zijn. Het prijskaartje dat Spotify betaalt voor deze uitbreidingen is fors: het netto verlies steeg van 45,4 miljoen in 2011 naar 58,7 miljoen in 2012.

Spotify heeft nu 20 miljoen "actieve" gebruikers en meer dan 5 miljoen van deze gebruikers hebben een betaald abonnement van 5 euro of 10 euro per maand om muziek te streamen zonder reclame en om de dienst ook op mobiele apparaten te kunnen gebruiken.

Spotify en vergelijkbare diensten als Pandora zien het aantal gebruikers de laatste jaren fors stijgen en de omzet idem dito. Dit is toe te schrijven aan het toenemend gebruik en bezit van consumenten van mobiele apparaten als tablets en smartphones. Hoewel streaming muziekdiensten in de lift zitten en de toekomst lijken te hebben, hebben ze zware moeite om winst te maken door de enorme bedragen die ze moeten afstaan aan de gevestigde muziekindustrie voor het gebruik van de muziek.

0 Reactie(s) op: Spotify verdubbelt omzet naar 435 miljoen euro, verlies stijgt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.