Standaard iPhone apps: Aandelen, iTunes en Youtube

Vers uit de verpakking is de iPhone voorzien van ruim twintig standaard-apps, waarmee het toestel meteen al behoorlijk compleet is. Deze keer hebben we het over aandelen, iTunes en Youtube.

iTunes

De app iTunes is een minivariant van de bekende online muziekwinkel van Apple. De benaming 'muziekwinkel' doet de iTunes Store eigenlijk te kort, want er is tegenwoordig veel meer te vinden dan alleen muziek. Je kunt er ook audioboeken, tv-programma's, muziekvideo's en films downloaden. Er kan worden gebladerd door toptienlijsten, met de ingebouwde zoekfunctie kan naar artiesten worden gezocht, er kan een voorvertoning worden beluisterd en er kunnen losse nummers of hele albums worden gekocht. Voor dat laatste heb je overigens wel een iTunes-account nodig. Bestanden die groter zijn dan 10 MB kunnen alleen worden gedownload als de iPhone verbinding maakt via wifi. Kleinere bestanden kunnen ook via het 3G-netwerk worden gedownload.

Lees meer over iTunes of over de iTunes store

Standaard iPhone apps: Aandelen, iTunes en Youtube-15082296

© CIDimport

YouTube

Een van de grootste minpunten van de iPhone is dat ondersteuning voor Flash ontbreekt. En laat Flash nu net dé plug-in zijn die door bijna alle online videodiensten wordt gebruikt! Omdat Apple ook wel door heeft dat het populaire YouTube eigenlijk niet mag ontbreken op een internettelefoon heeft het bedrijf er een aparte app voor ontwikkeld. Met deze YouTube-app kun je zoeken naar video's en door de meest bekeken video's bladeren om ze direct af te spelen. Wanneer op een website een YouTube-video is ingebed, zal deze ook worden afgespeeld met de YouTube-app. Als je een account bij YouTube hebt, kun je hiermee inloggen en bijvoorbeeld video's beoordelen en Favorieten synchroniseren. Wie een iPhone 3GS bezit, kan zelf opgenomen filmpjes zelfs direct uploaden naar YouTube.

Standaard iPhone apps: Aandelen, iTunes en Youtube-15082296

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten