Standaard iPhone apps: Telefoon en mail

Vers uit de verpakking is de iPhone voorzien van ruim twintig standaard-apps, waarmee het toestel meteen al behoorlijk compleet is. Deze keer hebben we het over telefoon en mail op je iPhone.

Standaard iPhone apps: Telefoon en mail-15082296

© CIDimport

telefoneren

Telefoneren kun je grofweg op drie manieren. Ten eerste is er de Spotlight, die je vindt wanneer je helemaal naar links scrollt in het hoofdscherm. In dit zoekvenster kun je de naam invoeren van de persoon of het bedrijf dat je wilt bellen, waarna je direct naar het adresboek wordt gebracht. Dit adresboek kun je ook benaderen op de knop Contacten in het hoofdmenu te drukken. Dit is de tweede methode, en daarmee kom je in de lijst met contactpersonen terecht. Daar kunt je doorheen scrollen door met een vinger over het scherm te bewegen. Moet je een lange lijst doorscrollen, dan kun je de pagina als het ware ook 'verder slingeren' door een snelle schuifbeweging te maken met je vinger en vervolgens los te laten. Aan de rechterkant van het vensters staan alle letters uit het alfabet, je kunt ook snel naar een letter scrollen door op de betreffende letter te drukken.

Druk op de naam van het contact dat je wilt bellen, en de contactpagina verschijnt. Als er meerdere nummers zijn gekoppeld aan deze contactpagina, druk je op het nummer van je keuze. De derde optie om een telefoontje te plegen is door op de knop Telefoon te drukken. Je komt dan in een venster terecht met onderin een aantal opties. Favorieten toont een snellijst met al je favoriete contactpersonen, Recent toont een lijst met onlangs gevoerde gesprekken, Contacten is het zojuist besproken adresboek en door op Toetsen te drukken krijg je een venster te zien waarin je een telefoonnummer in kunt toetsen. Op deze manieren kun je eenvoudig een telefoontje plegen.

Mail

Een van de grote pluspunten van de iPhone is dat je altijd en overal toegang hebt tot je e-mail. Je kunt meerdere e-mailaccounts instellen en zowel POP als IMAP worden daarbij ondersteund. Er is echter een 'maar': als je de iPhone zakelijk gebruikt, dien je er rekening mee te houden dat er slechts één Exchange-account kan worden ingesteld. Sinds de tweede generatie (3G) ondersteunt de iPhone ook 'Push-e-mail', waarmee binnenkomende berichten direct in de mailbox staan.

Mailen met de iPhone werkt erg prettig. Zo'n beetje alles wat je met een e-mailclient op de pc of Mac kunt doen is ook mogelijk op de iPhone. Je kunt berichten lezen, sturen en doorsturen, mails verplaatsen naar andere mappen, mails verwijderen en nog veel meer. Ook kun je attachments, zoals Word-, Excel- en pdf-documenten bekijken. Vanuit diverse apps kun je het e-mailprogramma oproepen, bijvoorbeeld vanuit Fotoalbums of vanuit Safari. Zo kan eenvoudig een foto of de link naar een website worden verstuurd. Andersom werkt het ook. Ontvang je bijvoorbeeld een aantal foto's via e-mail, dan kunnen deze attachments worden opgeslagen in Fotoalbums. Helaas is het niet standaard mogelijk om Word- of Excel-documenten op te slaan.

Om het maximale uit je iPhone te halen, is het aan te raden om een onbeperkt data-abonnement af te sluiten. Daarmee kun je overal in Nederland internetten (en dus e-mailen), zonder zorgen over een hoge rekening. Neem je bij T-Mobile een iPhone met het bijbehorende abonnement af, dan is onbeperkt internet al in het pakket opgenomen

Standaard iPhone apps: Telefoon en mail-15082296

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten