Stanford Universiteit beschikt over het grootste historisch archief over Apple ter wereld

Door: wouter-hoeffnagel | 01 januari 2012 16:00

Nieuws

The Associated Press heeft toegang gekregen tot de Silicon Valley-archieven van de Stanford Universiteit. In de Silicon Valley-archieven is de grootste verzameling van historisch materiaal over Apple ter wereld samengesteld.

De collectie bestaat uit historische documenten en video's die oorspronkelijk zijn verzameld door Apple. Met het materiaal wilde Apple in een later stadium een bedrijfsmuseum opzetten. Na de terugkeer van Steve Jobs bij Apple in 1997 nam Apple contact op met de Stanford Universiteit en doneerde de collectie aan de Silicon Valley-archieven.

The Associated Press kreeg toegang tot de verzameling die is opgeslagen in een loods met klimaatregeling in de omgeving van San Francisco. Het persbureau moest hierbij beloven de precieze locatie van de loods geheim te houden. De collectie neemt in totaal 55 vierkante meter aan plankruimte in beslag.

De collectie bestaat onder andere uit duizenden foto's die zijn genomen door Douglas Menuez. Menuez heeft de jaren gedocumenteerd die Jobs doorbracht NeXT, het bedrijf dat hij oprichtte nadat hij Apple in 1985 moest verlaten. Ook zijn er meerdere handgeschreven financiële overzichten van de verkoopcijfers van de Apple II. Daarnaast beschikt de Stanford Universiteit over documentatie van de lening van 5000 dollar die in april 1976 werd gegeven aan Apple.

Helaas is de collectie niet beschikbaar voor het grote publiek. Het is onduidelijk of de Stanford Universiteit van plan is hier in de toekomst verandering in te brengen.

0 Reactie(s) op: Stanford Universiteit beschikt over het grootste historisch archief over Apple ter wereld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.