Steve Jobs sprak in 1983 al over de iPad

Door: wouter-hoeffnagel | 08 oktober 2012 16:33

Apple

Steve Jobs blijkt in 1983 al uitspraken te hebben gedaan over een apparaat dat waarschijnlijk is doorontwikkeld tot de iPad. Daarnaast blijkt de Apple-oprichter 29 jaar geleden al een beeld te hebben geschetst van de App Store en de manier waarop computers samenwerken.

De onlangs een jaar geleden overleden Apple CEO gaf in 1983 een presentatie in het Center for Design Innovation. Na afloop van de presentatie gaf Jobs dertig minuten lang antwoord op vragen uit het publiek. Marcel Brown, een lezer van TheNextWeb kwam een originele opname van deze vragenronde tegen, waarin allerlei onderwerpen worden behandeld.

Het originele cassettebandje waarop de vragenronde met Steve Jobs is opgenomen

iPad

Jobs vertelde onder andere over een concept wat waarschijnlijk de iPad is geworden. "Apple's strategie is heel simpel. Wij willen een ongelovelijk goede computer in een boek verwerken die je bij je kan dragen en in slechts twintig minuten kan leren gebruiken. Dat is wat wij willen doen en we willen dit nog decennium voor elkaar krijgen". Jobs blijkt de tijd die Apple nodig zou hebben om de iPad daadwerkelijk op de markt te krijgen dus niet goed te hebben ingeschat, aangezien het apparaat uiteindelijk 27 jaar later in de winkels lag.

De Apple-oprichter voorspelde ook dat de computer niet langer een alleenstaand middel zal zijn, maar onderdeel zal gaan uitmaken van een netwerk. De computer zou volgens Jobs uiteindelijk een communicatiemiddel worden. Jobs voorspelde dat het ongeveer vijf jaar zou duren voordat alle computer met elkaar verbonden zouden worden. De Apple-oprichter doelt hiermee op het internet, dat in 1993 werd vrijgegeven aan bedrijven en particulieren.

App Store

Jobs was in 1983 al van mening dat het verspreiden van software op schijfjes naar consumenten via winkels niet efficient was. De voormalig Apple-CEO voorspelde dat Apple software elektronische zou gaan verspreiden 'via de telefoonlijn'. Jobs beschreef dat de software met behulp van tonen via de telefoonlijn van computer naar computer zou worden verstuurd. Dit concept is later uitgewerkt tot de App Store, waar wij vandaag de dag software voor zowel het OS X- als iOS-platform kunnen downloaden.

0 Reactie(s) op: Steve Jobs sprak in 1983 al over de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.