Steviger toegangscode voor iPad of iPhone

Door: Ronald Smit | 18 juli 2019 15:57

Stel een complexe toegangscode in voor je iPad of iPhone
How To

Zeker als je met enige regelmaat van ipad naar iPad of iPhone naar iPhone bent overgestapt, is de kans groot dat je nog gebruik maakt van een 4-cijferige pincode. Je kunt deze toegangscode inmiddels flink verstevigen qua kraakbaarheid.

Van oorsprong beschikte elke iPhone of iPad over een pincode bestaande uit 4 cijfers. Gecombineerd met een gelimiteerd aantal inlogmogelijkheden is dat best goede beveiliging. Met de komst van vingerafdruk-scanners en gezichtsherkenning tik je die toegangscode niet heel vaak meer in. En dus kun je deze best wat steviger instellen. Uitbreiden van 4 naar zes cijfers maakt kraken - gecombineerd weer met die limiet qua pogingen - nagenoeg onmogelijk. En wil je helemaal een onkraakbare toegangscode, dan laat je er eentje genereren door een wachtwoordgenerator. Nadeel is wel dat de daarmee ontstane code voor een normaal mens nauwelijks is te onthouden. Maar daar zou je dan weer een wachtwoordbeheerder op je pc voor kunnen gebruiken. Hoe dan ook, het instellen van een langere pincode of een steviger wachtwoord doe je door de app Instellingen te starten. Klik daarin links op Touch ID en toegangscode. Tik vervolgens je bestaande code in. Je ziet nu ten eerste een paneel met allerlei instellingsmogelijkheden betreffende wanneer om een vingerafdruk of gezichtsscan gevraagd wordt. Ook kun je aangeven welke zaken wel en welke niet toegankelijk zijn bij een vergrendelde iPhone of iPad. Om de code te wijzigen, tik je op Wijzig toegangscode. Tik wederom je bestaande pincode en je kunt nu een nieuwe, zes-cijferige pincode verzinnen en intikken. Of tik op Toegangscodeopties en dan op Aangepaste alfanumerieke code. Je kunt dan een wachtwoord bestaande uit een mix van hoofd-en kleine letters, cijfers en speciale tekens gebruiken.

Ga voor een 6-cijferige pincode op je iPad of iPhoine, of kies zelfs een random wachtwoord

Pas op: vergeten toegangscode is een probleem

Bedenk wel dat je je sterke(re) toegangscode op de een of andere manier moet onthouden. Dat is mogelijk erg moeilijk bij een door een wachtwoordgenerator gegenereerd willekeurig wachtwoord. In sommige gevallen moet je ook onderweg via de langere pincode of het wachtwoord inloggen bij je iPad of iPhone. Heb je dat wachtwoord dan niet paraat, dan kun je niks met je toestel. Een zes-cijferige pincode onthouden lukt meestal nog wel; zeker als het een uitbreiding is op de pincode die je al gebruikte. Toch is het zaak om de nieuwe pincode of wachtwoord veilig in een wachtwoordbeheerder op te slaan. Uiteraard dient die app dan niet op hetzelfde toestel te draaien, want dan ontstaat al snel een kip-en-ei-verhaal. Ook ergens noteren op een plek waarvan je 100% zeker weet dat 't veilig is, is een optie. Maar neem die notitie dan niet samen met je toestel mee op pad.

0 Reactie(s) op: Steviger toegangscode voor iPad of iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.