SunCalculator 0.74

Door: frank-de-graaf | 08 juni 2010 15:09

Review

In het zomerseizoen worden de dagen steeds langer. SunCalculator laat zien tot hoe laat u buiten in de zon kunt zitten. Op basis van uw locatiegegevens toont het programma wanneer de zon bij u opkomt en weer ondergaat.

U kunt ook door een kalender bladeren, om te zien hoe lang de zon de komende week boven de horizon staat. De coördinaten van uw locatie moeten volgens het decimale stelsel worden ingevoerd. Voor Amsterdam gaat het bijvoorbeeld om 52,37 N en 4,88 E. Als uw GPS de coördinaten van uw locatie in graden en minuten weergeeft, dan brengt www.fcc.gov/mb/audio/bickel/DDDMMSS-decimal.html uitkomst. Op deze website kunt u uw gegevens laten omzetten naar het decimale stelsel.

De installatie van SunCalculator heeft niet veel om het lijf: in Windows een kwestie van het zipbestand uitpakken en het exe-bestand starten. Geen echte installatie dus, en daarom kunt het programmaatje ook meenemen op usb-stick. Ook op de Mac hoeft u het mapje alleen ergens neer te zetten. Alleen voor Linux zult u de broncode zelf moeten compileren.

SunCalculator geeft inzicht in de tijden dat de zon opkomt of ondergaat.

SunCalculator 0.74

Freeware

Taal Engels

Download 5,3 MB (Win); 36,4 MB (Mac); 950,8 KB (Linux, source)

OS Windows XP/7; Mac OS X; Linux

Systeemeisen Onbekend

Maker Andreas Konarski

0 Reactie(s) op: SunCalculator 0.74

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.