Super Mario Run komt 15 december naar de iPhone

Door: Daan Doedens | 15 november 2016 15:54

Nieuws

Super Mario Run komt over precies een maand op iOS. Nintendo heeft bekendgemaakt dat de game op 15 december in de App Store te downloaden zal zijn. Apple- en Mario-fans hebben dus eindelijk een datum om zich op te richten, want Nintendo bleef lange tijd vaag.

De hype begon toen Apple tijdens de aankondiging van iOS 10 ook bekendmaakte dat Mario officieel naar de iPhone en iPad zou komen. De aankondiging werd met veel blijdschap ontvangen, omdat Nintendo enigszins achterblijft als het gaat om mobiele games, en zeker wat betreft de helden in de console- en handheldgames van het bedrijf. Lees ook: Nintendo brengt Super Mario naar iOS.

Platformer

Super Mario Run is een platformrunner, wat inhoudt dat je zelf niets te doen om Mario vooruit te laten gaan, en alleen over, onder en tegen obstakels moet springen en schieten. Dat is een wezenlijk verschil met de welbekende Mario-games die Nintendo voor de console en GameBoy uitbracht, maar het is op een touchscreen wel de enige manier om een Mario-achtige game speelbaar te maken.

Ook in Nederland, wel tien dollar

De volledige versie van Super Mario Run gaat 10 dollar kosten, maar dan ben je daarna wel gevrijwaard van vervelende in-app-aankopen en microtransacties. Je kunt de drie spelmodi wel alledrie gratis proberen. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar het is wel duidelijk dat Nederlands bij de eerste talenlijst zit.

Android-bezitters moeten nog even wachten, maar Nintendo is wel degelijk van plan de game ook voor Google's platform uit te brengen.

0 Reactie(s) op: Super Mario Run komt 15 december naar de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.