Tem de meldingen van iOS-apps

Door: Ronald Smit | 31 juli 2018 08:00

How To

Sommige iOS-apps geven zonder meer nuttige meldingen. Denk aan een herinnering vanuit de agenda, of in geval van een nieuwsapp 'breaking news'. Maar er is ook een hoop ruis. Kortom: tem de notificaties!

Niet alle in iOS geïnstalleerde apps genereren zinvolle meldingen. Vooral spelletjes hebben de neiging op de meest vreemde tijdstippen onzinmeldingen te laten zien en horen. Maar wellicht zit je ook niet op een sloot aan Facebook-meldingen en ga zo maar door te wachten. De beste remedie is om bij de eerste start van een app géén toestemming te geven voor meldingen. Maar je weet hoe dat gaat: soms tik je in je enthousiasme net op de verkeerde optie. Gelukkig zijn de meldingen achteraf per app ook in te stellen. Start daarvoor de app Instellingen en tik daarin op Berichtgeving. Je ziet nu een lijst met al je geïnstalleerde apps. Tik op een app om de ingestelde regels voor notificaties te bekijken en indien gewenst aan te passen. Wil je dat een bepaalde app voortaan geen meldingen meer genereert, dan zet je de schakelaar achter Sta berichtgeving toe uit. Je kunt het ook iets meer finetunen. Zo kan je bijvoorbeeld wel berichten laten zien, maar de bijbehorende geluiden uit zetten. Maak gebruik van de daarvoor bestemde schakelaar. Ook het app-symbool kan je uitzetten, maar dat is minder handig want dan zie je minder snel welke app een bericht laat zien. De opties onder MELDINGEN spreken voor zich. Verder kan je ook kiezen om berichten permanent in beeld te laten staan. Handig als je echt niets wilt missen, maar in de praktijk toch wat opdringerig.

Stilte in de nacht

Via Toon voorvertoning kan je aangeven wanneer je de preview van een bericht wilt zien. Bijvoorbeeld wel of niet in geval van een vergrendeld apparaat. Dit is een niveau hoger ook globaal in te stellen. Kortom: je hebt per app alle vrijheid om deze wel of geen berichten te laten afvuren. En ook op welke manier. Geluid uitzetten bij de meldingen is een goed plan als je niet in het holst van de nacht door meldingen lastig gevallen wilt worden. Mogelijk mis je daardoor overdag wel weer iets. Kwestie van afwegen dus, zoals altijd. Eventueel kan je - in de app Instellingen - onder Niet storen ook nog een stiltetijd instellen. Zet de schakelaar achter Gepland aan en kies een tijdspanne waarop je niet lastig gevallen wilt worden. De telefoon blijft wel gewoon rinkelen, tenzij je onder Sta oproepen toe voor Niemand kiest. Maar dan ben je in noodgevallen ook niet wakker te bellen.

Zo kun je meldingen onder iOS gedurende de nachtelijke uren onderdrukken

0 Reactie(s) op: Tem de meldingen van iOS-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.