Tethering beschikbaar in iOS 4.3

Door: wouter-hoeffnagel | 12 januari 2011 10:02

Nieuws

Verizon heeft de CDMA-versie van de iPhone 4 aangekondigd. Dit is een versie van het toestel die geschikt is voor het CDMA-netwerk dat in een deel van de Verenigde Staten wordt gebruikt. Op zich is dit niet interessant voor ons, maar tijdens de aankondiging is een nieuwe functionaliteit aangekondigd die dat wel is. Het gaat om tethering.

iPhoneclub meldt dat gebruikers in iOS 4.3 de mogelijkheid krijgen tethering te gebruiken om een 3G-hotspot te creëren waar maximaal vijf WiFi-apparaten mee kunnen worden verbonden. Deze functie was eerder niet beschikbaar in iOS en was alleen mogelijk met behulp van een jailbreak. De CDMA-versie van de iPhone 4 wordt op 10 februari 2011 gelanceerd, waardoor we naar verwachting ook iOS 4.3 op deze datum kunnen verwachten.

Tethering wordt helaas alleen beschikbaar via de netwerken van telecomproviders die dit toestaan. Het is niet precies bekend hoe de providers hiermee om zullen gaan, aangezien de hoeveelheid dataverkeer die mobiele apparaten generen door de officiële tethering-manier aanzienlijk zal groeien. Telecomproviders riepen daarom eerder bedrijven als Apple op om mee te gaan betalen aan de infrastructuur van de telecomnetwerken, om de groei van dataverkeer door mobiele apparaten op te kunnen vangen.

Engadget meldt overigens dat de Verizon iPhone niet over iOS 4.3, maar over iOS 4.2.5 zou beschikken. De tethering-functionaliteit zou ingebakken zitten in deze versie van het besturingssysteem. Het is niet duidelijk met welke iOS-versie de Verizon iPhone 4 verkocht gaat worden.

Bron: iPhoneclub & Engadget

0 Reactie(s) op: Tethering beschikbaar in iOS 4.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.