Tetheringsysteem maakt gelijktijdig surfen op iPhone en MacBook mogelijk

Door: wouter-hoeffnagel | 25 oktober 2010 15:45

Nieuws

Apple werkt aan een tetheringsysteem waarmee je gelijktijdig op zowel op het apparaat dat de verbinding ontvangt als het apparaat dat de verbinding doorstuurt gebruik kan maken van het internet. Dit meldt Patently Apple.

Apple kreeg een tijd geleden ook een patent toegewezen voor een 3G- of LTE-verbinding voor een MacBook. De technologie wordt helaas nog niet door Apple toegepast op haar producten. Een nieuwe tetheringtechnologie is vandaag echter wel opgedoken in een toegewezen patent.

Met tethering kan het ontvangende apparaat zelf geen rechtstreekse verbinding leggen met het internet, maar legt verbinding via een apparaat dat dit wel kan. Zo kan de 3G-verbinding van bijvoorbeeld een iPhone of wellicht een iPad worden doorgestuurd naar bijvoorbeeld een MacBook.

Een belangrijke eigenschap van de technologie is de mogelijkheid om gelijktijdig op de twee apparaten gebruik te maken van het internet. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de iPhone dus gewoon blijven gebruiken zoals je dat normaal ook doet, terwijl ook je MacBook profiteert van de internetverbinding van het toestel.

Het is overigens nog onduidelijk op welke apparaten de technologie precies toegepast zal worden.

Het patent voor het tetheringsysteem (bron: Patently Apple)

0 Reactie(s) op: Tetheringsysteem maakt gelijktijdig surfen op iPhone en MacBook mogelijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.