Tim Cook: 'Google Glass wordt geen succes'

Door: Elmar Rekers | 29 mei 2013 10:55

Nieuws

Apple-CEO Tim Cook gelooft niet dat de Glass-bril van Google een groot succes wordt. Dat er een markt is voor draagbare gadgets staat volgens hem echter buiten kijf, waarmee Cook lijkt te wijzen op de aankomende iWatch.

"Glass zal interessant zijn voor bepaalde mensen, maar een groot publiek zal het niet aantrekken", vertelt Cook tijdens de D11-conferentie van AllThingsD. De CEO ziet naar eigen zeggen meer toekomst in eenvoudigere draagbare gadgets, waarbij hij specifiek de horloge-achtige Fuleband van Nike noemt.

"Het is een markt die er klaar voor is om verkend te worden, en er zullen dan ook veel bedrijven mee aan de slag gaan", aldus de topman, die tevens laat weten dat ook Apple deze tak als een mogelijkheid voor groei ziet. "Maar als je mensen ervan wilt overtuigen om dagelijks iets te dragen moet het wel echt een fantastisch apparaat zijn."

iWatch in 2014

Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van een Apple-horloge. De iWatch, zoals de gadget in de wandelgangen wordt genoemd, zal volgens de laatste geruchten over een 1,5 inch-beeldscherm beschikken en in 2014 op de markt komen. Het apparaat zal kunnen communiceren met de iPhone, waardoor berichten en e-mails op het horloge gelezen kunnen worden.

0 Reactie(s) op: Tim Cook: 'Google Glass wordt geen succes'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.