Tim Cook: 'Wij zijn terughoudend geweest met juridische stappen tegen Samsung'

Door: wouter-hoeffnagel | 26 augustus 2012 20:25

Nieuws

Apple is terughoudend te werk gegaan met het nemen van juridische stappen tegen Samsung. Apple is pas naar de rechter gestapt nadat het bedrijf Samsung meerdere malen had gevraagd te stoppen met het kopiëren van zijn apparaten.

Tim Cook, CEO van Apple, zegt in een interne memo dat Apple de juridische stappen zolang mogelijk heeft uitgesteld. Samsung zou echter geen gehoor hebben gegeven aan de oproepen te stoppen met het stelen van het ontwerp van de iPhone en iPad. De interne memo werd vrijdag verspreid onder werknemers van Apple als reactie op het winnen van de langslepende patentrechtszaak tegen Samsung in de Verenigde Staten. De memo is in handen van Reuters.

Belangrijke dag

De jury kwam na een onverwacht kort beraad vrijdag terug met een uitspraak in de rechtszaak tussen de twee bedrijven. Cook stelt dat deze dag een belangrijke dag is voor Apple. De Apple-CEO bedankt de jury voor het verspreiden van een duidelijke boodschap dat diefstal niet door de beugel kan.

De uitspraak in de rechtszaak heeft vervelende gevolgen voor Samsung. Het bedrijf moet Apple van de jury een schadevergoeding van één miljard dollar, zo'n 800 miljoen euro, betalen. Apple is daarnaast van plan een Amerikaans verkoopverbod te eisen op onder andere de Galaxy Tab 10.1 en Galaxy S II.

0 Reactie(s) op: Tim Cook: 'Wij zijn terughoudend geweest met juridische stappen tegen Samsung'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.