Time Magazine iPad-app: vol toeters en bellen (video)

Door: jeroen-jonker-roelants | 14 juni 2010 16:00

Video

Time Magazine komt binnenkort met nieuwe versie van hun iPad-app met hele hoge wow-factor. Maar waar Wired koos voor soberheid, gaat Times met z'n toeters en bellen af en toe over the top.

"Mooi, maar geen vuurwerk" was een aantal weken geleden mijn kwalificatie van de Wired-app. Met daarbij de kanttekening dat de iPad-editie van een magazine wel iedere keer weer aan de gestelde verwachtingen moet kunnen voldoen. Time Magazine gaat die uitdaging kennelijk graag aan. Want de tweede editie van de Time iPad-app - de eerste werd door de gebruiker beoordeeld met 2 uit 5 sterrren - is allesbehalve sober.

Zoals in de demo-video hieronder te zien is, barst de binnenkort te verschijnen app van de toeters en bellen. Leuk is de map view van de inhoudsopgave en de mogelijkheid a la Google Maps op een onderwerp in te zoomen. En de mogelijkheid vrijwel iedere tekst met een vingerbeweging te selecteren om te delen met vrienden. De fake camera-advertentie geeft een aardig beeld van wat adverteerders nog te wachten staat. Advertentie en productzoeker in een (vanaf 2"45).

De manier waarop Time de mogelijkheid biedt binnen de app te debateren (vanaf 3"34) geeft een extra dimensie aan de standaard reactiefunctionaliteit zoals we die online kennen. Time heeft er een Twitter-achtige draai aan gegeven, waardoor ik me kan voorstellen dat er binnen de app levendige discussies kunnen ontstaan.

Nederlands tintje

Af en toe gaat Time over the top. Gezocht vind ik de manier om breaking news te zoeken met een eigenbedachte vingerbeweging. Die gaat, vrees ik, niemand gebruiken. Of de manier waarop de animatie van de 'drone' verborgen zit achter een van de monitoren op de foto (1"36: ik waande me zowaar even 30 jaar terug in de tijd, bladerend in de Kijk). Hopelijk gaat het hier om eenmalige 'slip of the minds' van de vormgever.

De app is overigens gebouwd op een platform van het Nederlandse WoodWing, groot in content managementsystemen voor kranten- en tijdschriftuitgevers wereldwijd. WoodWing doorzag de potentie van de iPad en ontwikkelde in no time een systeem waarmee dit soort apps kunnen worden ontwikkeld.

0 Reactie(s) op: Time Magazine iPad-app: vol toeters en bellen (video)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.