Tips: hoe gaat je iPhone batterij langer mee?

Door: redactie-computertotaal | 16 april 2010 10:40

How To

Waarschijnlijk neem je je iPhone overal mee naartoe. Naar je werk, naar vrienden, onderweg, op vakantie, enzovoort. Je zult ongetwijfeld een keer meemaken dat je toestel op dreigende toon meldt dat er nog slechts twintig procent accucapaciteit over is. Je mond wordt droog, het zweet staat op je voorhoofd en je handen beginnen een beetje te trillen. Help!

Net als andere smartphones is ook de iPhone een toestel dat veel te bieden heeft en daardoor een beperkte accu-capaciteit kent. Denk aan functionaliteiten als GPS, Bluetooth, wifi, 3G, video en het grote touch-scherm: ze vreten allemaal veel energie. Om accutijd te besparen, is het met name aan te raden om GPS, 3G en Bluetooth uit te schakelen wanneer deze functies niet worden gebruikt. Ook de push-functionaliteit van e-mail en andere communicatie-applicaties gaan ten koste van de batterijcapaciteit. Naast deze dingen zijn er nog meer energiebesparende maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je accu minder snel leeg raakt.

Software

Met behulp van software uit de AppStore is het helaas niet mogelijk om de batterijduur van je iPhone te verlengen. Wel is het mogelijk om met bepaalde applicaties de resterende batterijtijd beter weer te geven. Een programma dat exact laat zien hoeveel batterijcapaciteit er nog in het toestel zit, is Battery Magic Pro (€ 1,59 in de AppStore). Het programma geeft de werkelijke batterijduur op de procent nauwkeurig weer, en slaat alarm wanneer de capaciteit onder een bepaalde grens duikt. Ook geeft deze app weer hoeveel tijd er overblijft om te internetten, te gamen of iPod-video's af te spelen. Handig is dat Battery Magic Pro tot op de minuut nauwkeurig toont hoe lang het duurt voordat de accu weer volledig is opgeladen.

Hardware.

Het kan handig zijn om extra batterijcapaciteit in te slaan. De Power2Go-accu van Philips is een voorbeeld van een apparaatje dat je met elk denkbaar gsm-toestel kunt verbinden. Ook andere usb-apparaten, zoals mp3-spelers en digitale camera's, kunnen met deze draagbare accu worden verbonden. Hoe werkt het? Heel simpel. Laad de Power2Go via het stopcontact of via de mini usb-aansluiting volledig op. Hierna kun je, door de externe batterij via een standaard iPhone/iPod-kabel met de Power2Go te verbinden, overal gebruikmaken van de extra accucapaciteit, want de iPhone begint vanzelf te laden. Met een volle Power2Go bij de hand kun je de iPhone tot ongeveer tweemaal volledig opladen. Het apparaat kost ongeveer 50 euro en is zo groot als een pakje sigaretten.

Wil je de iPhone kunnen opladen zonder het milieu te belasten? Dit kan met de Soltix iPhone-lader die werkt op zonne-energie. Als de zon schijnt, sluit je de extra module onder op het toestel aan en vervolgens wordt hij opgeladen, net alsof je gewoon gebruikmaakt van een stopcontact. De Soltix-accu is ook voorzien van een eigen batterij, die je dus ook kunt opladen als de zon flink schijnt. Een opgeladen Soltix is in staat de iPhone maximaal één keer op te laden. Het apparaat kost ongeveer 30 euro en is via internet te bestellen.

Ook de 3GJUICE voegt een extra batterij toe aan de iPhone. Dit apparaatje komt onder aan het toestel te hangen en laat de iPhone tot twee keer zo lang meegaan. Het is geen elegante oplossing, maar hij werkt goed. Ook kan het accuutje worden gebruikt met iPods. De 3GJUICE kost 40 euro en is ongeveer zo groot als een doosje lucifers.

Officiële richtlijnen

Apple heeft op zijn eigen site een lijst met mogelijke stappen gezet waarin wordt aangeven hoe de batterij kan worden gespaard. De ene maatregel werkt effectiever dan de andere, en het verschilt per versie van de software in hoeverre de gebruiksduur wordt verlengd.

• Houd de iPhone zoveel mogelijk op de ideale temperatuur: ongeveer 22 graden Celsius.

• Houd de iPhone zoveel mogelijk up-to-date met behulp van iTunes.

• Maak zo min mogelijk gebruik van locatievoorzieningen (GPS).

• Schakel push-notificaties en push-e-mail uit.

• Gebruik zo min mogelijk e-mailaccounts.

• Haal minder vaak e-mail op.

• Speel zo min mogelijk energievretende games.

• Gebruik de Vliegtuigmodus als je geen netwerksignaal nodig hebt.

• Schakel wifi uit.

• Schakel Bluetooth uit.

• Zet de helderheid van het beeldscherm lager.

• Zet de equalizer (EQ) van de iPod-functionaliteit uit.

• Schakel 3G uit.

0 Reactie(s) op: Tips: hoe gaat je iPhone batterij langer mee?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.