10 tips om tv te kijken met je tablet

Door: kees-krick | 04 juli 2015 09:35

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Vroeger was de televisie 's avonds het middelpunt van het gezin. Nu zijn er veel meer manieren om tv te kijken. Zonder dat we allemaal aan dezelfde buis zijn gekluisterd. Met een tablet kijk je op een tijdstip naar keuze naar de programma's, films en series die jij wilt zien.

Tip 01: Digitale televisie

Televisie kijken op je tablet en zelfs op een smartphone, het neemt een enorme vlucht. Dat is niet zo vreemd. Het geeft je enorm veel vrijheid om naar je favoriete films, series en programma's te kijken, waar en wanneer je wilt. Extra handig is dat iedereen zo een eigen scherm heeft. Je hoeft niet te kijken naar iets wat je niet wilt zien. Gebruik je een goede headset, dan kun je toch gewoon gezellig bij elkaar blijven zitten. Als je een abonnement afsluit voor digitale televisie, kun je tegenwoordig bij nagenoeg alle aanbieders ook een tablet of ander apparaat gebruiken om televisie te kijken. Ook handige trucjes zoals het programma dat je bekijkt live pauzeren of alvast instellen dat je een programma wilt opnemen, zijn vaak mogelijk met je tablet.

Tip 01 Met ieder z'n eigen scherm kun je zitten waar je wilt en ruzie om de afstandsbediening is niet meer nodig.

Tip 02: Gemist en opgenomen

Voorwaarde om op je tablet naar digitale televisie te kijken is wel dat je de internetaansluiting bij dezelfde provider afneemt. Met andere woorden, je hebt een gecombineerd pakket nodig met minimaal digitale televisie en internet. Verder moet je tablet op je eigen wifi-netwerk zijn aangesloten. Je installeert een app die je provider beschikbaar stelt op je tablet, zoals Horizon Go van UPC of iTV Online van KPN. Behalve live naar televisie kijken, kun je programma's die je hebt gemist of zelf hebt opgenomen ook vaak via de app afspelen, mits dit onderdeel in je abonnement zit. Lange tijd was het niet mogelijk om op eenzelfde manier onderweg van digitale televisie te genieten, dus wanneer je niet met je eigen netwerk was verbonden. Gelukkig komt daar nu verandering in en mag het steeds vaker wel. Al kan dat wel een flink gat in je databundel slaan als het via de 3G- of 4G-verbinding van je tablet of smartphone loopt.

Tip 02 Je kunt live kijken of naar een eerder (opgenomen of gemist) programma.

Tip 03: Mijn TV

Ook zonder digitale-televisieabonnement zijn er behoorlijk wat zenders waarop je met een iPad of zelfs een iPhone kunt rondneuzen. Met de app Mijn TV heb je meer dan 75 kanalen tot je beschikking. Behalve de publieke zenders zitten daar veel regionale televisiezenders tussen. De publieke zenders zijn helaas niet beeldvullend te bekijken. Eigenlijk kijk je vanuit de app gewoon naar de live uitzending via de website van NPO zelf. Als extraatje is het laatste journaal vanuit de app terug te zien. Handig als je het net hebt gemist. Verder zijn er vooral veel buitenlandse zenders via Mijn TV te bekijken en daar zit vast wel iets interessants tussen.

Tip 04: Uitzending gemist

Tegenwoordig hoef je niet meer per se op tijd klaar te zitten om naar je favoriete programma's te kijken. Je kunt net zo goed op een later moment kijken dankzij diensten als Uitzending Gemist. Zo bepaal jij wanneer het jou het beste uitkomt en word je niet meer geleefd door de programmering van televisiezenders. Omroepen streamen alles gewoon naar je toe. Lekker makkelijk. Vroeger moest je vooral niet vergeten om je videorecorder te programmeren als je iets achteraf wilde bekijken. Dat is in veel gevallen niet meer nodig.

Wat betreft de publieke omroepen kun je prima terecht bij de app NPO. Die vervangt de vroegere Uitzending Gemist-app. Je kunt er gemiste uitzendingen van de publieke zenders NPO1, NPO2 en NPO3 mee bekijken en wel tot dertig dagen terug.

Tip 04 Uitzending gemist? Bekijk hem alsnog wanneer het jou uitkomt.

4 Reactie(s) op: 10 tips om tv te kijken met je tablet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 juli 2015 12:07 Anoniem
  "Verder moet je tablet op je eigen wifi-netwerk zijn aangesloten…".

  Dit is bij Horizon Go niet het geval, van deze dienst kan je op ieder WiFi netwerk gebruik maken als je Ziggo abonnee bent.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 juli 2015 23:12 probeertehelpen
  App "Horizon Go" en met wifi en je kunt overal kijken. Van Ziggo, wat een gemak zeg. Kun je met je eogo ook geen gez?ik meer krijgen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 juli 2015 18:13 probeertehelpen
  Moet je wel een abonnement hebben.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 juli 2015 13:28 Kasander
  Waarom zou je nog laten bepalen wanneer je waar naar kijkt? Behoorlijke films zie je bijna niet meer op tv en de programma's worden constant onderbroken door irritante en nutteloze reclames.

  Waarom dan geen Kodi gaan gebruiken? Werkbaar op pc, laptop, smartphone, tablet enz.
  Even de addons voor Youtube, RTLxl en Retrospect installeren en je hebt alles bij elkaar onder handbereik.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.