10 tips om tv te kijken met je tablet

Door: kees-krick | 04 juli 2015 09:35

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Tip 05: Commerciële zenders

Ook uitzendingen van de commerciële zenders kun je achteraf terugzien, of desnoods opnieuw bekijken. De app RTL XL gebruik je voor de zenders RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8. Wil je naar SBS6, Net5, Veronica of SBS9 kijken, dan gebruik je de vrij recente app Kijk. Let op: in de app store kom je ook nog de veel oudere apps SBS6, Net5 en Veronica tegen. Die kun je beter laten voor wat ze zijn. Vroeger was er namelijk een app voor elk van deze zenders nodig. Een beetje overbodig, want ze zijn allemaal onderdeel van hetzelfde bedrijf SBS Broadcasting en de apps deden dan ook exact hetzelfde, maar dan voor verschillende zenders. Alles is nu netjes geïntegreerd in de app Kijk en dat is natuurlijk veel handiger.

Tip 05 Ook programma's van commerciële zenders bekijk je eenvoudig achteraf.

Tip 06: Journaal

Ben je vooral geïnteresseerd in het NOS Journaal? Dan is ook daar een app voor met de toepasselijke naam NOS. Je ontvangt het laatste nieuws in de app en kunt de journaaluitzendingen van vandaag, gisteren en van zelfs nog langer geleden op je gemak nog eens bekijken. Ook het Jeugdjournaal, Nieuwsuur, Studio Sport en Studio Voetbal kun je met de app bekijken. Je zou het haast niet verwachten, maar zelfs voor het goede oude Teletekst bestaat een app, zodat je op je geavanceerde tablet of smartphone alle tekstberichten kunt doornemen. Voordeel ten opzichte van een televisie is dat je lekker makkelijk tussen de pagina's heen en weer vliegt. Die komen ogenblikkelijk in beeld.

Tip 06 Ook het NOS Journaal heeft een eigen app.

Tip 07: Live uitzending

In tip 03 hebben we de app Mijn TV besproken. Je kunt er enorm veel televisiezenders mee bekijken, maar een nadeeltje is dat de Nederlandse publieke zenders niet optimaal worden weergegeven. Het beeld is klein en de kwaliteit laat ook te wensen over. Gelukkig kun je de app NPO uit tip 04 niet alleen gebruiken om naar gemiste programma's te kijken, maar ook om live en beeldvullend naar de publieke zenders te kijken. In de zijbalk die je aan de linkerzijde van het scherm kunt oproepen, zie je onder het kopje Live per zender direct welke uitzending momenteel bezig is.

Tip 07 De publieke zenders kun je altijd en overal live bekijken.

Tip 08: Meepraten

Helemaal van deze tijd is dat we massaal op sociale media zoals Twitter en Facebook reageren tijdens het televisiekijken. Omroepen stimuleren dit en moedigen deze betrokkenheid graag aan, door tijdens de uitzending herhaaldelijk een hashtag in beeld te brengen. Via deze hashtag zijn reacties op een specifiek programma eenvoudig terug te vinden via de zoekfunctie van bijvoorbeeld jouw favoriete Twitter-app op je tablet. Het is erg leuk om te lezen hoe anderen over het programma denken, al leidt al dat meelezen natuurlijk ook wel een beetje af. Na afloop lezen om nog wat na te genieten mag natuurlijk ook.

Tip 08 Wat maakt een programma los? Volg de #hashtag!

4 Reactie(s) op: 10 tips om tv te kijken met je tablet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 juli 2015 12:07 Anoniem
  "Verder moet je tablet op je eigen wifi-netwerk zijn aangesloten…".

  Dit is bij Horizon Go niet het geval, van deze dienst kan je op ieder WiFi netwerk gebruik maken als je Ziggo abonnee bent.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 juli 2015 23:12 probeertehelpen
  App "Horizon Go" en met wifi en je kunt overal kijken. Van Ziggo, wat een gemak zeg. Kun je met je eogo ook geen gez?ik meer krijgen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 juli 2015 18:13 probeertehelpen
  Moet je wel een abonnement hebben.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 juli 2015 13:28 Kasander
  Waarom zou je nog laten bepalen wanneer je waar naar kijkt? Behoorlijke films zie je bijna niet meer op tv en de programma's worden constant onderbroken door irritante en nutteloze reclames.

  Waarom dan geen Kodi gaan gebruiken? Werkbaar op pc, laptop, smartphone, tablet enz.
  Even de addons voor Youtube, RTLxl en Retrospect installeren en je hebt alles bij elkaar onder handbereik.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.