Transparantie in OS X Yosemite, weg ermee!

© PXimport

Transparantie in OS X Yosemite, weg ermee!

Geplaatst: 17 maart 2015 - 10:51

Aangepast: 24 november 2022 - 11:17

Martin Gijzemijter

Het nieuwste OS X, Yosemite, is een lust voor het oog. Toch is niet iedereen blij met alle vernieuwingen. Zo storen mensen zich aan het feit dat de vensters semi-transparant zijn geworden. Gelukkig is het niet heel erg moeilijk om dat ongedaan te maken.

Ongedaan maken is misschien niet helemaal de goede omschrijving, omdat je de transparantie niet volledig uit kunt schakelen. Je kunt het wel dusdanig naar beneden schroeven dat je er weinig tot niets meer van ziet. Lees ook: Hands-on met de nieuwe 12-inch MacBook.

Om dit te doen klik je in OS X op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Toegankelijkheid. Klik nu op het tabblad Beeldscherm. In het menu dat verschijnt zie je de optie Verminder doorzichtigheid. Zodra je deze optie aanvinkt, zal het grootste deel van je frustraties met betrekking tot de transparantie verdwenen zijn.

Overige opties

Nu we toch in dit menu zijn, is het interessant om te melden dat je nog veel meer zaken in OS X kunt aanpassen met betrekking tot de weergave. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen maar grijstinten weer te geven (dat zijn er overigens meer dan 50) maar ook om de kleuren te inverteren of om het contrast van de kleuren te verhogen of verlagen. Ook interessant is de mogelijkheid om de cursorgrootte aan te passen. Dit is voornamelijk handig als je zicht niet meer helemaal is wat het geweest is en je moeite hebt om de cursor te zien op je beeldscherm.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten