Twee storingen van iCloud binnen een week

Door: rene-schoemaker | 31 oktober 2012 10:47

Nieuws

Gebruikers van iCloud hebben voor de tweede maal in korte tijd te maken gehad met storingen. Zowel iMessage als de Apps Store en de Game Center waren moeilijk te benaderen.

Apple meldt inmiddels op de System Status pagina van zijn iCloud Support dat alle services weer online zijn en werken. Ook FaceTime zou er enige tijd hebben uitgelegen voor sommige gebruikers. Het zwaarst getroffen blijkt de Game Center te zijn; daar ervoeren alle gebruikers volgens Apple problemen.

Apple meldde gisteren na diverse klachten van gebruikers dat het een onderzoek zou starten naar de oorzaken van de problemen, maar geeft daarvan niet de uitkomst. Vannacht Nederlandse tijd bleken de problemen opgelost. Volgens Apple hebben gebruikers 'slechts' enkele uren last gehad van de storingen.

Tweede storing in een week

Volgens de laatste cijfers kent iCloud wereldwijd zo'n 190 miljoen gebruikers. De online opslag- en synchronisatiedienst wordt inmiddels op elk hardwareplatform van Apple gebruikt. Het is de tweede maal in een week tijd dat iCloud problemen kent, schrijft The Verge. Eerder lag een aantal diensten er op 25 oktober uit, waarbij iMessage het zwaarst getroffen leek.

Ook op 12 september kende iCloud een uitval. Dat probleem trof volgens Apple maar een gedeelte van de gebruikers, zo'n 1,6 miljoen mensen.

0 Reactie(s) op: Twee storingen van iCloud binnen een week

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.