Updates maken Java weer beschikbaar voor Mac-gebruikers

Door: wouter-hoeffnagel | 03 februari 2013 13:49

Nieuws

Apple maakte onlangs bekend Java op alle Mac’s te blokkeren wegens een beveiligingslek. Oracle stelt een update voor Java 7 beschikbaar die het lek dicht. Java 7 is echter niet voor OS X Snow Leopard beschikbaar. Apple brengt daarom zelf een update voor Java op Snow Leopard uit.

Mac-gebruikers kunnen sinds vorige week niet meer gebruik maken van Java, aangezien Apple de laatste versie van de software had toegevoegd aan de zwarte lijst van XProtect. XProtect dwingt hierdoor Mac-gebruikers een nieuwere versie van Java te downloaden om deze te moeten gebruiken. Deze versie was tot nu toe echter nog niet beschikbaar.

Updates verhelpen lek

Een nieuwe update, Java 1.7.0_13, is sinds dit weekend beschikbaar en verhelpt het beveiligingslek in Java 7. Java 7 is echter niet beschikbaar op OS X Snow Leopard, aangezien Oracle dit besturingssysteem sinds Java 6 niet meer ondersteunt. Om te voorkomen dat deze groep gebruikers het risico loopt slachtoffer te worden van hackers die misbruik maken van het lek in Java brengt Apple daarom nu zelf een update voor Java 6 uit.

Gebruikers die Java 1.7.0_13 van Oracle of Apple's update voor Java 6 downloaden kunnen op de Mac weer gebruik maken van Java. De update van Oracle is beschikbaar via de download-pagina op zijn website. De nieuwe versie van Java 6 stelt Apple beschikbaar via de tool software-update. Wacht dus tot software-update je vraagt de Java-update te installeren of zoek zelf naar de update door software-update te draaien.

0 Reactie(s) op: Updates maken Java weer beschikbaar voor Mac-gebruikers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.