Verander je favoriete websites in Mac apps met Flotato

Door: Martin Gijzemijter | 26 juli 2019 15:27

Mac apps
How To

De besturingssystemen van Apple groeien steeds meer naar elkaar toe. Toch zien we nog regelmatig functies in iOS die we toch ook heel graag in macOS zouden zien. De mogelijkheid om Mac apps te maken van je favoriete websites vinden we bijvoorbeeld heel handig. Dat vinden de makers van Flotato ook, en daarom hebben ze een app gemaakt voor macOS die precies dat doet.

Het omzetten van een website in een app is handig omdat het je ten eerste een hoop gedoe scheelt, en ten tweede hoef je er dus niet apart Safari voor te starten. Dit maakt de apps niet alleen praktisch, maar zorgt er ook voor dat ze je systeem veel minder belasten . Daarbij kun je de apps zo schalen dat ze fungeren als een website op desktop-formaat of een website op smartphone formaat. Superflexibel dus.

Flotato downloaden

Om de Mac apps te kunnen maken moet je Flotato uiteraard eerst downloaden. Dat kan gratis vanaf www.flotato.com. De makers geven aan dat de app volledig gratis is, maar dat als je ze wilt ondersteunen, je ook de Pro-versie kunt kopen die je in staat stelt om heel veel van dit soort apps naast elkaar te draaien. Hoeveel veel is werd ons niet helemaal duidelijk, we hebben er namelijk zonder problemen een flink aantal tegelijkertijd kunnen openen.

Flotato gebruiken

Wanneer je Flotato hebt gestart, krijg je een voorbeeld te zien van apps die je zou kunnen toevoegen (denk aan Twitter, Instagram, YouTube) maar veel leuker is het natuurlijk om je eigen app direct toe te voegen. Je doet dit door op het plusteken bovenin te klikken en vervolgens de url in te typen van de site die jij graag als app wilt hebben.

Mac apps

De favicon van de website wordt vervolgens direct weergegeven als app-pictogram en dit pictogram wordt in je Dock gezet, waarna de app wordt geopend. Je kunt deze nu direct gebruiken en eventueel de app vergrendelen op je Dock, zodat je deze de volgende keer weer eenvoudig kunt starten.

Mac apps

0 Reactie(s) op: Verander je favoriete websites in Mac apps met Flotato

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.