Verwijder ongewenste Google-kalenders op Mac of iOS

Door: christopher-breen | 28 januari 2015 09:03

How To

Soms maken mensen kalenders aan die je zelf na een tijdje niet meer nodig hebt. Hier leggen we uit hoe je ze van je Mac- en iOS-apparaten kunt verwijderen.

Je kunt ze eenvoudig verbergen of als je dat wilt kun je ze compleet verwijderen. Eerst zullen we laten zien hoe je ze kunt verbergen. Lees ook: Importeer je iCal-agenda in Google.

Kalenders verbergen

Op je Mac open je je Calendar. Ga naar de instellingen van de app, klik op het tabblad Accounts, selecteer de Google-account die de kalenders bevat en klik in het gedeelte aan de rechterkant op het tabblad Delegation. Je krijgt dan een lijst te zien met de kalenders die aan die account gelinkt zijn. Haal het vinkje weg onder de header Show bij de kalenders die je niet meer wilt zien, en ze zullen verdwijnen.

Op je Mac kun je verschillende agenda's makkelijk aan- en uitzetten.

Een andere optie is om op de Calendars-knop te klikken bovenaan de werkbalk op het hoofdvenster om alle kalenders die je met je Mac gebruikt weer te geven. Klik vervolgens op een activiteit die bij een ongewenste kalender hoort. De kalender wordt gemarkeerd in de lijst Calendars. (Je kunt eventueel met de rechtermuisknop met Control-klik op een activiteit klikken en Calendar selecteren in het menu dat verschijnt. De naam van de betreffende kalender zal tevoorschijn komen.) Haal het vinkje weg bij de gemarkeerde kalender en de activiteiten verdwijnen.

Op een iOS-apparaat werkt het eigenlijk hetzelfde. Open de Calendar-app, druk op de Calenders-knop onderaan het scherm en schakel kalenders die je niet wilt uit door erop de drukken. (Je kunt ook een volledige account vol met activiteiten uitschakelen door op All Gmail te drukken.)

Je kunt agenda's ook helemaal verwijderen door je ervoor uit te schrijven op de pagina van Google Calendar.

Kalenders verwijderen

Dit is allemaal prima, maar het betekent wel dat je met verschillende apparaten in de weer moet. Het zou efficiënter zijn als je de kalenders bij de bron zou kunnen aanpassen.

Om dat te doen, ga naar je Google Calendar-pagina, klik op het driehoekje rechts van Other Calendars en kies Settings.

Op de pagina met kalenderinstellingen zie je een lijst met alle kalenders staan. Klik op Unsubscribe naast de kalenders die je niet meer wilt zien en bevestig dat je dit echt wilt doen. De kalenders zullen binnen korte tijd van al je apparaten verwijderd worden.

0 Reactie(s) op: Verwijder ongewenste Google-kalenders op Mac of iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.