Verwijder simpel dubbele bestanden uit iTunes

Door: redactie-computertotaal | 29 april 2010 14:25

Review

iDupe komt van dezelfde fabrikant als MoveTunes, en het stelt je in staat om dubbele bestanden in iTunes te verwijderen. Nu klopt het dat iTunes zelf ook zo’n functie biedt, maar die is een stuk minder uitgebreid.

Zo is het niet mogelijk om simpelweg aan te geven welke van de twee duplicaten je zou willen behouden. Bovendien is iTunes niet goed in staat om het verschil te zien tussen echte duplicaten enerzijds en verschillende uit­­­voe­ringen van hetzelfde nummer anderzijds. iDupe maakt dit onderscheid wel en stelt je in staat met een paar drukken op de knop alle doublures uit je iTunes-bibliotheek te verwijderen.

Je hoeft daarbij niet blind te varen op het programma: je kunt zelf per track aangeven welk bestand je wilt bewaren. Daarnaast biedt het programma nog veel andere functies, zoals het verwijderen van niet-gedownloade podcast-afleveringen en dode tracks. Je kunt iDupe ook de opdracht geven dat het moet proberen dode tracks te herstellen, waarbij je kunt instellen hoeveel moeite het programma daarvoor mag doen. Net als MoveTunes is iDupe niet gratis, maar voor de vier euro hoef je het niet te laten. Er zijn ook gratis alternatieven die duplicaten kunnen verwijderen, maar iDupe is exclusief op deze taak gericht en dus sneller, effectiever en gebruiksvriendelijker.

0 Reactie(s) op: Verwijder simpel dubbele bestanden uit iTunes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.