Zo haal je verwijderde foto's terug op de iPhone

Door: Richard Borgman | 09 april 2015 13:04

Apple

Foto's en afbeeldingen die je in de Foto's-app verwijdert, worden automatisch tijdelijk bewaard. Je kunt ze alsnog terugzetten, of definitief verwijderen. Hoe je dat doet lees je hier.

De meeste iPhone-gebruikers maken gretig gebruik van de Camera-app. Niet voor niets is de iPhone de populairste fotocamera ter wereld. Naast het feit dat al die afbeeldingen behoorlijk wat geheugen opslokken, kost het organiseren van foto's (en het verwijderen van verkeerde opnames) ook de nodige energie. Als je per ongeluk de verkeerde foto verwijdert, is er gelukkig niets aan de hand.

Als je afbeeldingen verwijdert op de iPhone - we gaan er dan wel even van uit dat je iOS 8 hebt geïnstalleerd - komen deze terecht in de map Onlangs verwijderd. Als je bijvoorbeeld een ongepaste foto via WhatsApp ontvangt, is het dus niet genoeg om deze te verwijderen. Je ziet hem dan nog steeds in dit mapje staan.

Elke afbeelding vermeldt over hoeveel dagen hij definitief wordt verwijderd.

De verwijderde foto's worden dertig dagen bewaard vanaf het moment dat ze in de map Onlangs verwijderd terechtkomen. Aan de onderkant van elke afbeelding wordt vermeld hoe lang ze nog zichtbaar blijven op deze plek. Wil je er meteen vanaf, dan tik je op de foto, waardoor deze groot wordt weergegeven en tik je op Verwijder.

Ook meerdere foto's tegelijk definitief verwijderen is mogelijk: tik in het overzicht eerst op Selecteer en vink dan de te verwijderen afbeeldingen aan. Kies onderaan voor Verwijder en je ziet ze nooit meer terug. Losse afbeeldingen of meerdere afbeeldingen tegelijk kun je op dezelfde manier terugzetten. Ze komen dan weer terecht in de Filmrol.