VirnetX klaagt Apple opnieuw aan met dezelfde patenten

Door: wouter-hoeffnagel | 10 november 2012 20:03

Nieuws

Het Amerikaanse bedrijf VirnetX klaagt Apple opnieuw aan met de patenten waarmee het bedrijf vorige week nog een overwinning behaalde op de iPhone-fabrikant. VirnetX claimt dat Apple ook met zijn nieuwste producten, die niet werden behandeld in de vorige rechtszaak, inbreuk maakt op de patenten.

Het gaat om patenten voor het opzetten van een virtueel privaat netwerk (VPN). Apple zou deze technologie gebruiken in FaceTime, dat beschikbaar is op zowel de iPhone, iPad, iPod touch als Mac's. VirnetX klaagde Apple eerder aan voor patentinbreuk met zijn apparaten. De rechter oordeelde vorige week dat Apple inderdaad inbreuk maakt op de patenten en verplicht de iPhone-fabrikant daarom een schadevergoeding van 368 miljoen dollar, zo'n 289 miljoen euro, te betalen aan VirnetX.

Inbreuk met nieuwe producten

Apple bracht na het indienen van de aanklacht echter de iPhone 5, vierde generatie iPad, iPad mini, vijfde generatie iPod touch en een aantal nieuwe Mac's op de markt. Deze producten zijn daarom niet in de rechtszaak behandeld. VirnetX is echter van mening dat Apple ook met deze producten inbreuk maakt op zijn patenten. Het bedrijf diende daarom op dezelfde dag als het zijn vorige rechtszaak tegen Apple won een nieuwe aanklacht in bij de rechtbank.

Aangezien de rechter onlangs nog oordeelde dat Apple inbreuk maakt op de patenten van Apple met 'oudere' producten is het goed mogelijk dat Apple volgens de rechtbank ook met iPhone 5, vierde generatie iPad, iPad mini, vijfde generatie iPod touch en de nieuwe Mac-modellen inbreuk maakt op de patenten. Mogelijk moet Apple daarom ook voor het gebruik van de patenten in zijn nieuwe producten een schadevergoeding aan VirnetX betalen.

0 Reactie(s) op: VirnetX klaagt Apple opnieuw aan met dezelfde patenten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.