Vlaggenschip HTC mag toch Amerika in

© CIDimport

Vlaggenschip HTC mag toch Amerika in

Geplaatst: 30 mei 2012 - 10:42

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

De Amerikaanse douane geeft na een eerdere importblokkade de HTC topmodellen One X en EVO 4G vrij. De toestellen maken geen inbreuk meer op een patent van Apple.

De importban van de HTC One X en de EVO 4G is opgeheven, nadat de douane heeft geconstateerd dat de smartphones zijn aangepast en geen inbreuk meer maken op Apple's patenten.

Eerder hield de Amerikaanse douane de import van de nieuwe toestellen tegen, omdat de handelsautoriteit ITC oordeelde dat zij inbreuk maakten op Apple's patent op het interactief maken van een telefoonnummer of e-mailadres in een tekst op een smartphone.

Import vrijgegeven

Hierdoor kan de gebruiker op de mail of het nummer klikken en verschijnt een keuzemenu voor verschillende acties, zoals bellen, sms'en of opslaan in het adresboek.

“HTC heeft het controleproces bij de Amerikaanse douane voltooid en de devices zijn vrijgegeven, omdat ze voldoen aan het vonnis van de ITC. Toekomstige partijen kunnen de VS in en we zijn vol vertrouwen dat we snel aan de vraag naar onze producten kunnen voldoen", meldt het Taiwanese concern opgelucht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten