Vodafone krijgt minder iPhone 5's, langere levertijden

Door: henk-jan-buist | 19 oktober 2012 14:08

Nieuws

Vodafone heeft aanzienlijk minder iPhone 5-toestellen ontvangen dan Apple had beloofd, zodat sommige klanten langer moeten wachten op hun smartphone. Ook andere telco's kampen met leveringsproblemen.

De iPhone 5 laat bij diverse providers in Nederland op zich wachten. Vodafone legt de schuld daarvan bij Apple die te weinig toestellen heeft aangeleverd. Dat ontdekte iPhoneclub.nl op het forum van de provider. De telco verwachtte er deze week 1500 tot 2000 uit te kunnen leveren aan klanten die op de wachtlijst staan, maar heeft er een stuk minder ontvangen.

Bestellingen stilgelegd

Op het forum van Vodafone staat te lezen dat er 600 toestellen zijn binnengekomen voor heel Vodafone. Deze worden verdeeld over verschillende verkoopkanalen, bijvoorbeeld de Vodafone-winkels, de verkoop via telefoonaanbiedingen of de online verkoop. De telco zegt daarbij de toestellen zo goed mogelijk op volgorde van besteldatum uit te leveren. Webwereld heeft vragen uitstaan bij Vodafone over de levering van iPhones.

Vodafone heeft onlangs de bestellingen tijdelijk stopgezet omdat de telco de vraag niet aankan. De gemiddelde levertijd voor de nieuwe iPhone is momenteel 4 weken. Maar dat wordt dus voor veel klanten nog langer. Vodafone is niet de enige die kampt met iPhone-tekorten. Ook KPN kan de vraag niet aan.

0 Reactie(s) op: Vodafone krijgt minder iPhone 5's, langere levertijden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.