Volledige integratie tussen je iPhone, iPad en Mac

Door: richard-veenstra | 12 december 2014 07:44

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

iWork-documenten

Als je enkel Apple-producten in huis hebt, werk je waarschijnlijk veel met het iWork-pakket. Het voordeel van Pages, Numbers en Keynote is dat het op alle Apple-apparaten beschikbaar is. Je werkt onderweg aan een document en 's avonds zie je het bijgewerkte bestand op je Mac terug. Zorg ervoor dat je op al je apparaten de documenten-optie in iCloud hebt geselecteerd. Op je iPhone vind je dit bij Instellingen / iCloud / Documenten en gegevens. De apps die bestanden op iCloud opslaan zijn geactiveerd. Staat een app er niet tussen, open dan de app en bevestig de actie als gevraagd wordt of je iCloud wilt gebruiken voor documentenopslag.

Zorg dat de optie Documenten/gegevens in iCloud aanstaat om documenten tussen verschillende apparaten te synchroniseren.

Google Drive

Als je met zowel Mac- als pc-gebruikers samenwerkt, is de dienst Drive van Google een handige oplossing. Documenten worden in de cloud van Google opgeslagen en je hebt via verschillende apparaten en systemen toegang tot deze bestanden. Je kunt bovendien met meerdere mensen tegelijkertijd aan een document werken. Op je iPhone of iPad download je de app Google Drive. Log in met je Google-accountgegevens en je ziet alle documenten die je in de Google-cloud hebt gezet of die mensen met jou hebben gedeeld. Tik op een tekst- of spreadsheet-document om het in te zien of te bewerken.

Google Drive biedt veel ruimte voor al je documenten.

Dropbox

Op je Mac heb je waarschijnlijk Dropbox geïnstalleerd, omdat het erg eenvoudig is om bestanden online op te slaan en te delen met andere apparaten of gebruikers. Dropbox heeft ook een app voor de iPhone beschikbaar. Download de app en speel meteen audio- en videobestanden af vanuit de app. Wil je een document delen met iemand anders, tik dan op de deel-knop links onderin en kies bijvoorbeeld voor de optie Mail om een koppeling via de interne mail-app van de iPhone te verzenden. Als je iets aan de bestandsstructuur van je Dropbox-map verandert, dan wordt dit ook meteen op je Mac, iPad of ander apparaat gewijzigd.

Dropbox is een alternatief voor Google Drive.

Bestanden versturen met AirDrop

AirDrop is een Apple-protocol voor het versturen van bestanden tussen apparaten die fysiek bij elkaar in de buurt staan. Hiervoor gebruikt de dienst zowel wifi als bluetooth. AirDrop kan bestanden tussen een iPad en een iPhone verzenden, of van de ene naar de andere Mac. Je kunt AirDrop niet gebruiken om iets tussen een iPhone/iPad en een Mac uit te wisselen. Zorg dat op beide apparaten de optie AirDrop in het bedieningspaneel aanstaat, selecteer uitsluitend de optie Iedereen als je op je thuisnetwerk zit (selecteer anders de optie Alleen contacten). Tik in een app op je iPhone op de Deel-knop. Selecteer de optie AirDrop en bovenaan zie je de naam van het andere apparaat verschijnen. Tik erop en accepteer het bestand op je iPad.

Als AirDrop in het bedieningspaneel aanstaat, kun je bestanden versturen tussen iOS-apparaten.

2 Reactie(s) op: Volledige integratie tussen je iPhone, iPad en Mac

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 december 2014 20:36 Anoniem
  Kunnen jullie iets minder stukjes over al die Apple crap schrijven aub… Dank u!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 december 2014 15:21 Anoniem
  Het is maar wat je crap noemt. Microsoft is ook niet alles.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.