Volledige integratie tussen je iPhone, iPad en Mac

Door: richard-veenstra | 12 december 2014 07:44

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Foto's versturen

Je kunt foto's vanuit de foto-app op je iPhone natuurlijk per e-mail versturen naar je Mac of iPad, maar je bent daarbij gebonden aan een maximum van vijf foto's. Handiger is om de Photo Transfer App te installeren. In de app tik je op Send en kies je bijvoorbeeld voor Apple Computer. Onderaan selecteer je Use Web Browser en in het volgende scherm kies je Select. Selecteer de foto's die je wilt verzenden en tik op Done. Helemaal onderaan vind je Go directly to this address. Geef deze url op in de browser op je Mac en je kunt van daaruit de foto's downloaden. Dit werkt alleen als je op hetzelfde netwerk zit.

Photo Transfer App is een handige app om foto's mee te versturen.

Mijn fotostream

Als je wilt, worden alle foto's die je met je iPhone neemt, automatisch opgeslagen op iCloud. Deze optie heet Mijn fotostream en zet je aan door bij Instellingen / iCloud / Foto's de optie Mijn fotostream aan te zetten. De foto's worden dertig dagen voor je opgeslagen op de servers van Apple, daarna worden ze automatisch verwijderd. Dit is dus geen opslag voor de lange termijn, maar wel handig als je na een vakantie gemakkelijk alle foto's van de cloud naar je Mac wilt downloaden. Mijn fotostream is overigens ook als onderdeel van iCloud voor Windows beschikbaar.

Met de optie Mijn fotostream aangevinkt, heb je dertig dagen de tijd om je foto's naar een ander apparaat te downloaden.

Camera Upload

Dropbox heeft een soortgelijke functie als Apples Mijn fotostream, deze heet Camera Upload. Verschil is echter dat de foto's niet na dertig dagen alweer van de cloud verdwijnen, ze blijven net zo lang in de map Camera Upload staan totdat je ze verwijdert. Je vindt deze optie in de app Dropbox als je op Settings tikt en voor Camera Upload kiest. Zet de schuif op de volgende pagina aan. Standaard staat Use Cellular Data uit, als je dit aanzet, worden foto's ook via de dataverbinding van je mobiele provider geüpload. Dit kan je veel geld gaan kosten, dus pas hiermee op.

Camera Upload is vergelijkbaar met Mijn fotostream, maar verwijdert de bestanden niet automatisch.

iCloud Agenda

Je wilt natuurlijk je agenda synchroniseren tussen al je Apple-apparaten. Met iCloud is dit een fluitje van een cent. Zorg dat je op al je apparaten iCloud hebt geactiveerd en de optie Agenda hebt ingeschakeld: op je iPhone ga je naar Instellingen / iCloud en zet je de schuif achter Agenda aan. Maak je nu een afspraak in je agenda, dan zie je deze ook in de agenda-app op je iPad of op je Mac. Overigens kun je bij Instellingen / E-mail, contacten, agenda's de instellingen voor de agenda-app op je iPhone wijzigen. Hier verander je bijvoorbeeld ook de standaardagenda waar afspraken in moeten worden gemaakt.

De makkelijkste manier om je agenda's te synchroniseren, is via iCloud.

2 Reactie(s) op: Volledige integratie tussen je iPhone, iPad en Mac

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 december 2014 20:36 Anoniem
  Kunnen jullie iets minder stukjes over al die Apple crap schrijven aub… Dank u!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 december 2014 15:21 Anoniem
  Het is maar wat je crap noemt. Microsoft is ook niet alles.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.