Voor het eerst meer Android-tablets verkocht dan iPads

Door: Elmar Rekers Elmar | 30 september 2013 07:09

Apple

In het tweede kwartaal van 2013 zijn er meer Android-tablets verkocht dan iPads. Dat claimt onderzoeksbureau ABI Research. Het zou de eerste keer zijn dat Android-tablets de iPad voorbij streven.

Volgens ABI Research steeg de vraag naar Android-tablets niet alleen sterk in de periode april - juni, ook nam de interesse in de tablets van Apple af. Zo concluderen de onderzoekers dat Apple in het tweede kwartaal 17 procent minder iPads verscheepte dan in het voorgaande kwartaal. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2012 verscheepte Apple dan wel weer 23 procent meer iPads.

iPad mini

Het tweede kwartaal was de eerste periode waarin de iPad mini meer verkocht dan zijn grotere 9,7 inch-broer. Grofweg 60 procent van de verkochte iPads was een iPad mini, tegenover 40 procent voor de 'standaard' iPad.

Apple heeft in het tweede kwartaal vermoedelijk een omzet van 6,3 miljard dollar gedraaid met zijn iPads. Hiermee is Apple goed voor de helft van de totale tabletmarkt, die volgens ABI een omzet van 12,7 miljard dollar draaide.

Nieuwe iPads

Verwacht wordt dat de iPad-verkoop later dit jaar weer een flinke impuls krijgt. Apple zal in oktober vermoedelijk de iPad 5 en iPad mini 2 aankondigen, welke vervolgens binnen enkele weken verkrijgbaar zullen zijn.

Lees iPad mini 2: Het laatste nieuws om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom de nieuwe iPad mini. Geïnteresseerd in de grotere iPad 5? Lees dan het dossier iPad 5: Het laatste nieuws.