Voorkom dat je iOS-apparaat meeluistert

Door: | 17 maart 2014 09:03

Apple

Steeds meer apps luisteren constant mee op je iOS-apparaat (Shazam bijvoorbeeld). Je kunt de app dan natuurlijk gewoon verwijderen, maar er zijn andere manieren om dit meeluisteren aan banden te leggen. Wij laten zien hoe je dat doet.

Eén van de functies die met iOS 7 geïntroduceerd werd, is de mogelijkheid om de toegang die apps tot de microfoon van het apparaat hebben te beperken. Wanneer je een app die de microfoon wil gebruiken voor de eerste keer opent, krijg je een dialoogvenster te zien waarin gevraagd wordt of je wilt dat de app dit kan doen. Druk op OK en de app heeft de toegang die het wil hebben.

Maar je hoeft deze toegang natuurlijk niet voor eeuwig te verlenen. Je kunt deze eenvoudig intrekken door naar Settings > Privacy > Microphone te gaan en de schuifbalken naast de apps waarvan je niet wilt dat ze meeluisteren uitschakelen.

Shazam

Het is echter belangrijk om op te merken dat als je de microfoon uitschakelt, een app als Shazam niet langer functioneert - het moet namelijk kunnen "horen" wat er afgespeeld wordt om zijn werk te kunnen doen. En zoals de app je laat weten wanneer je hem voor het eerst installeert, kan het je uitgesproken woorden niet registreren. Het zoekt alleen naar muzikale patronen.

Bevind je je nog op een oudere versie van iOS, dan is het helaas niet mogelijk de microfoon uit te schakelen. Of je moet rigoureus te werk gaan, en de microfoon fysiek afplakken met een stuk tape...

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite Macworld.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.