Voorkom uitgewassen foto's door de iPhone-flitser

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 12 december 2013 07:12

Apple

We krijgen op de redactie regelmatig klachten binnen over de flitsfoto's van de iPhone 5s. Vooral in situaties met weinig licht is het resultaat vaak een uitgewassen foto. Ik ging dus maar eens op onderzoek uit, want je kunt de flitser van de iPhone immers niet handmatig instellen.

Toen ik online naar een oplossing aan het zoeken was, vond ik een Apple Support Communities thread uit 2010 waarin een vergelijkbaar probleem met eerdere iPhone modellen beschreven werd. Een van de tips was het verwijderen van het hoesje van je iPhone, ervan uitgaande dat je er een gebruikt.

Simpel maar doeltreffend

Ik was sceptisch. Ik had met mijn iPhone 5 precies hetzelfde hoesje gebruikt zonder ooit tegen dit probleem aan te lopen. Maar ik heb het toch maar geprobeerd. Tot mijn verbazing had het verwijderen van het hoesje direct een zeer positieve invloed op mijn flitsfoto's. Ik kan alleen maar veronderstellen dat de nieuwe True Tone flitser van de iPhone 5s en mijn specifieke hoesje (een Moshi iGlaze, waarover ik verder uiterst tevreden ben) geen goede combinatie zijn.

Zie jij dus ook vaak dat flitsfoto's van je iPhone er uitgewassen uitzien? Probeer diezelfde foto dan nog eens te maken zonder hoesje. Kans is groot dat het probleem direct verholpen is.