Waarde Apple 20 procent gedaald sinds lancering iPhone 5

Door: Elmar Rekers | 08 november 2012 11:46

Apple

De beurswaarde van Apple is in zes weken tijd met 20 procent gedaald. Was een aandeel van de iPhone-maker eind september nog ruim 700 dollar waard, woensdag sloot de koers op 558 dollar.

Hoewel de eerste verkoopresultaten van de iPhone 5, iPad mini en iPad 4 positief zijn, zag Apple zijn beurswaarde in anderhalve maand met 133 miljard dollar dalen. The New York Times meldt donderdag dat analisten onzeker zijn over de toekomst van het bedrijf van Tim Cook.

Productieproblemen

Fabrikant Foxconn liet deze week weten dat het nog altijd problemen ondervindt bij de productie van de iPhone 5. Mede hierdoor loopt de levering van de smartphone in veel landen vertraging op. Dit is echter niet het enige waar analisten zich zorgen over maken.

Met de herverkiezing van Barack Obama lijkt een geplande belastingverhoging voor hoge inkomens onvermijdelijk. Dit heeft er volgens de Amerikaanse krant voor gezorgd dat veel investeerders, waaronder die van Apple, tot de verkoop van aandelen zijn overgegaan.

“We krijgen de ene na de andere slecht nieuws-golf over ons heen”, zo vertelt Gene Munster, analist bij Piper Jaffray. Hiermee doelt Munster ook op de onverwachte veranderingen binnen het management van Apple, wat voor de nodige onrust zou zorgen bij aandeelhouders. Apple heeft momenteel nog een waarde van 525 miljard dollar.

0 Reactie(s) op: Waarde Apple 20 procent gedaald sinds lancering iPhone 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.