Waarom Apple zich zorgen maakt over de accu van de MacBook Pro

Door: Justin Doornekamp | 06 juli 2019 17:19

Blog

Apple is een terugroepactie gestart van bepaalde modellen van de MacBook Pro. Wat is er aan de hand?

De techreus maakt zich zorgen dat de batterij van de laptop oververhit raakt en voor brandgevaar zorgt. Als gevolg heeft Apple vrijwillig besloten om 15-inch MacBook Pro-modellen terug te roepen die tussen september 2015 en februari 2017 zijn verkocht. De batterijen in andere 15-inch MacBooks zouden wel goed moeten werken.

Eerder dit jaar doken er al enkele foto’s en video’s op van een MacBook die letterlijk in rook opging. Volgens de eigenaar explodeerde de laptop, nadat deze bij normaal gebruik ineens in de fik was gevlogen. Het ging hier toen inderdaad om een 15-inch MacBook Pro-model uit 2015. De exacte oorzaak kon niet worden achterhaald, maar het probleem lag vermoedelijk bij de accu. Apple liet in mei weten meer onderzoek te gaan doen naar de geëxplodeerde MacBook en nam de laptop mee voor evaluatie in Apple’s eigen laboratorium. De resultaten van dat onderzoek hebben mogelijk tot deze terugroepactie geleid.

Bezorgde gebruikers kunnen controleren of hun model onder de terugroepactie valt, door in het Apple-menu te klikken op Over deze Mac. Het bedrijf heeft een speciale pagina opgezet waar je je serienummer kunt invoeren om erachter te komen of het nodig is je MacBook terug te brengen. Dit doe je overigens via een Apple Store ergens in Nederland of via de door Apple erkende serviceproviders als Amac.

Het kan twee tot drie weken duren voordat de laptop weer wordt teruggestuurd. Het terugsturen van je MacBook heeft verder geen invloed op je standaardgarantie en Apple vervangt de batterijen zonder kosten in rekening te brengen.

Niet de eerste keer

In april vorig jaar kwam Apple met een soortgelijke terugroepactie voor de nieuwere 13-inch Pro-modellen. Toen constateerde het bedrijf dat bij een beperkt aantal apparaten een onderdeel kan uitvallen, waardoor de ingebouwde batterij opzwelt.

0 Reactie(s) op: Waarom Apple zich zorgen maakt over de accu van de MacBook Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.