Waarom heb ik geen Siri op mijn iPhone 4S?

Door: Martin Gijzemijter | 28 oktober 2011 10:23

How To

Het absolute paradepaardje van de iPhone 4S is Siri, de persoonlijke assistent tegen wie je kunt spreken. Maar Nederlandse iPhone bezitters lijken daar niet van te kunnen genieten. Houdt u op een Nederlandse iPhone 4S namelijk Thuisknop 2 seconden ingedrukt, dan krijgt u geen Siri, maar Stemactivatie. Niet gevreesd, ook uw iPhone 4S bevat Siri.

Dat Siri niet beschikbaar is in het Nederlands, dat was al even bekend. Op dit moment werkt Siri alleen in het Engels, Frans en Duits. Apple heeft niet bekend gemaakt wanneer Siri wel beschikbaar komt in het Nederlands, maar tot die tijd zult u het met de Engelse versie moeten doen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u er niet mee kunt oefenen (lees: spelen) en alvast kunt uitvissen wat de handige mogelijkheden van de persoonlijke assistent zijn.

Siri werkt nog niet in het Nederlands, maar u kunt natuurlijk in het Engels uitproberen wat het doet.

Inschakelen

Voordat u Siri kunt gebruiken, zult u de software echter eerst moeten inschakelen. U doet dit door op de iPhone 4S te navigeren naar Instellingen / Algemeen / Siri. Zoals u ziet is het systeem standaard uitgeschakeld. Sleep het schuifje naar rechts om Siri in te schakelen en druk op Schakel Siri in.

Siri staat standaard uitgeschakeld, u zult het handmatig moeten inschakelen.

Siri is nu ingeschakeld en wanneer u nu de Thuisknop twee seconden ingedrukt houdt, zal de assistent worden geactiveerd. In dit instellingenscherm voor Siri kunt u aangeven welke taal u wilt gebruiken, maar ook of Siri de resultaten die zij genereert hardop moet voorlezen. Met behulp van de optie Houd bij oor kunt u aangeven of Siri ook geactiveerd kan worden wanneer u de telefoon bij uw oor houdt zonder te bellen, zodat u de Thuisknop niet ingedrukt hoeft te houden.

Tot slot is het ook nog belangrijk om te bladeren naar Instellingen / Algemeen Codeslot. Daar kunt u Siri namelijk uitschakelen wanneer de iPhone vergrendeld is. Standaard zou u (of een ander) namelijk een bericht kunnen versturen via Siri terwijl de telefoon vergrendeld is.

Vergeet niet in te stellen dat Siri niet werkt wanneer de telefoon vergrendeld is.

3 Reactie(s) op: Waarom heb ik geen Siri op mijn iPhone 4S?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 mei 2014 12:15 Anoniem
  Hallo,

  Ik zie in mijn instellingen het tabblaadje Siri niet. Ik kijk echt in Algemeen, maar geen Siri. Wat moet ik doen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 juli 2014 13:22 Anoniem
  Ik heb hetzelfde, ik heb bij algemeen geen kopje met siri staan. Wat moet ik doen?!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 februari 2015 16:41 Anoniem
  jullie zijn kapot slecht ah domme zemmels
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.