Waarom je de Apple TV-app niet meer kunt gebruiken op je smart-tv

Door: Justin Doornekamp | 07 april 2022 17:26

How To

Apple schroeft de beschikbaarheid van zijn Apple TV-app terug voor gebruikers met een smart-tv. De reden? Er zijn volgens het bedrijf inmiddels genoeg andere apparaten waarop je de films en series van Apples streamingdienst kunt zien.

Heb je een abonnement op Apple TV+, dan krijg je (binnenkort) op je Android-televisie een pagina te zien met andere manieren om Apples content te bekijken. Ook kun je films en series niet meer kopen of huren in de Apple TV-app. Reeds aangeschafte films blijven wel beschikbaar via de app van Apple.

De Apple TV-app werd eind 2020 voor het eerst uitgerold op een select aantal Android TV-apparaten, maar pas in juni vorig jaar is de app op alle Android TV-apparaten te vinden. Nog geen jaar later trekt Apple dus de stekker eruit, waardoor de app alleen nog gebruikt kan worden om content te bekijken die je buiten de app om hebt aangeschaft.

Volgens The Verge gaat het om alle apparaten die draaien op het Android TV-besturingssysteem, maar ook om streamingdongles als Chromecast met Google TV. Je zult dus een andere manier moeten vinden om je favoriete series en films op Apple TV+ te bekijken. Momenteel kun je de Apple TV-app gebruiken op onder meer een iPhone en iPad

Kun je het laatste seizoen van Ted Lasso straks alleen nog zien op Apple-apparaten?

Waarom kiest Apple hiervoor?

De keuze om de ondersteuning voor Android TV op te heffen is enigszins opvallend. Er is tegenwoordig zoveel aanbod, dat streamingdiensten over elkaar heen vallen om gebruikers aan zich te binden. Een brede beschikbaarheid lijkt daarbij een must, maar Apple ziet dat toch anders.

Dat kan meerdere redenen hebben. Zo zijn Apple en Google elkaars grootste rivalen en zal Apple niet staan te springen om een deel van zijn omzet uit de Apple TV-app over te dragen aan Google. Apple betaalt 30% van elk aankoopbedrag aan Google.

Lees ook: Films streamen in de beste kwaliteit - tips voor audio en video

Het kan ook een manier zijn om meer gebruikers over te halen het Apple-ecosysteem te omarmen. Niet voor niets geeft Apple nu de melding om content te kopen of te huren in de Apple TV-app op een iPhone, iPad of ander streamingapparaat. Want hoe ga je nu het nieuwe seizoen van Ted Lasso of The Morning Show bekijken?

Er blijven evengoed nog andere opties over om deze series te bekijken, zonder dat je een Apple-apparaat in huis hoeft te halen. Zo werkt de Apple TV-app nog steeds op de meeste smart-tv’s van Samsung en LG en op Xbox- en PlayStation-consoles.  

0 Reactie(s) op: Waarom je de Apple TV-app niet meer kunt gebruiken op je smart-tv

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.