Waarom zegt mijn iPhone dat de oplaadkabel niet gecertificeerd is?

Door: Martin Gijzemijter | 17 april 2016 08:11

Blog

Foutmeldingen op je iPhone of iPad zijn zeldzaam (error 53 even daargelaten). Maar wat als je iOS-apparaat ineens beweert dat je oplaadkabel niet in orde is?

Het is de melding die je liever niet ziet: 'Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd en werkt mogelijk niet goed met deze iPhone'. Het vervelende is dat het meer is dan een melding. Wanneer je dit ziet op het display van je iPhone (of iPad) dan wordt de iPhone ook daadwerkelijk niet opgeladen. Maar waar wordt de melding door veroorzaakt? Lees ook: Hoe kun je zien of je nog garantie op je iPhone hebt?

Nieuw kabeltje?

De oorzaken zijn zeer divers en betekenen niet altijd dat je een nieuw kabeltje moet kopen. Het eerste dat je even kunt proberen is de kabel los te koppelen en daarna weer in te pluggen. Soms is er namelijk daadwerkelijk niets aan de hand en lost dat het probleem op. Het kan echter ook zo zijn dat je een goedkope kabel hebt gekocht (of een hele lange kabel) en dat het simpelweg niet werkt, in welk geval we je aanraden om een originele kabel aan te schaffen. Sowieso raden we je altijd aan om een originele kabel aan te schaffen, al was het alleen maar om aansprakelijkheidskwesties wanneer er iets gebeurt.

Draadbreuk?

Dan kan het natuurlijk ook nog zo zijn dat er gewoon ouderwets draadbreuk is opgetreden. Bij normaal gebruik zal dat niet snel gebeuren, maar als de kabel op de grond ligt, je rijdt er met je bureaustoel overheen (daar zijn wij erg goed in) dan heb je het vrij snel voor elkaar. Maar wat als er geen schade te zien is? Dan kan het ook nog heel goed zo zijn dat er een stukje stof in de Lightning-poort zit dat voorkomt dat er connectie gemaakt wordt. Dat laatste gebeurt vrij snel wanneer je de iPhone in je broekzak hebt. Met een naald of dunne paperclip kun je dat eenvoudig verhelpen.

1 Reactie(s) op: Waarom zegt mijn iPhone dat de oplaadkabel niet gecertificeerd is?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 mei 2016 13:54 Anoniem
    Met een naald of paperclip je Lightning-poort schoonmaken? Daar kun je toch echt beter een houten tandenstoker voor gebruiken
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.