iOS 12 Sleutelhanger: Wachtwoorbeheer vereenvoudigd

Door: Ronald Smit | 25 oktober 2018 14:55

informatie overzetten iphone
How To

Wachtwoorden zijn – als je het tenminste goed doet – moeilijk te raden en daardoor vaak even moeilijk om te onthouden. Wachtwoordbeheerders bieden uitkomst, zoals de iOS 12 Sleutelhanger. Wachtwoordbeheer is functioneler dan ooit.

iOS 12 bevat zelf een eigen wachtwoordbeheerder in de vorm van Sleutelhanger. Je kunt daarmee bijvoorbeeld eenvoudig inloggegevens bewaren van diverse websites die je bezoekt. Telkens als je in Safari (nieuwe) inloggegevens invoert, wordt er gevraagd of je het wachtwoord wilt bewaren. Als je voor ja kiest, wordt het wachtwoord in de sleutelhanger opgeslagen. Nu is die sleutelhanger best handig, maar de uitwisselbaarheid van de wachtwoordendatabase met bijvoorbeeld een Windows- of Linuxcomputer is niet mogelijk. Veel praktischer is dan ook het gebruik van een speciale wachtwoordbeheerder in appvorm. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld mSecure, maar er zijn er veel meer. Als je een wachtwoordbeheerder kiest, neem er dan bij voorkeur eentje waarvan ook een desktopversie voor Windows en (of) macOS beschikbaar is. Dat is ideaal, want daardoor kan je gegevens tussen die programma’s veelal eenvoudig synchroniseren. En ook heb je daardoor een back-up achter de hand. En wat back-ups betreft: de meeste wachtwoordbeheerders kunnen zonder meer een back-up maken van de wachtwoordendatabase. Last but not least: dit soort software biedt vaak een hoop extraatjes, zoals het opnemen van foto’s en screenshots in de database, of het genereren van nagenoeg onkraakbare stevige wachtwoorden.

Toevoegen eigen wachtwoordbeheerders

Tot de komst van iOS 12 was het gebruik van die ‘externe’ wachtwoordbeheerders echter wat omslachtig. Je moest de app starten en de inloggegevens handmatig via kopiëren en plakken naar je browser overhevelen. Als de ontwikkelaar van jouw wachtwoordbeheerder zijn of haar app echter in orde heeft gemaakt voor iOS 12, dan werkt het ineens een stuk makkelijker. Start in dat geval Instellingen en tik hierin op Wachtwoorden en accounts. Tik vervolgens op Vul automatisch in en tik op de naam van jouw wachtwoordbeheer-app. Een vinkje geeft aan dat de optie is geactiveerd. Nu wordt het leuk. Open Safari en breng een bezoekje aan een pagina waarvan je weet dat de inloggegevens in jouw wachtwoordbeheerder zitten. Tik op een inlogveld en je ziet onderin beeld een balk verschijnen met de vraag of je jouw wachtwoordbeheerder wilt gebruiken. Tik op de Gebruik xxx-knop en vul de inloggegevens van je wachtwoordbeheerder in (of maak gebruik van een vingerafdruk). Zoek (indien nodig) de bij de site horende gegevens op en inloggen maar! Makkelijker kunnen we het niet maken.

Zo voeg je snel een wachtwoordbeheerder toe in iOS 12

0 Reactie(s) op: iOS 12 Sleutelhanger: Wachtwoorbeheer vereenvoudigd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.