Wat je moet doen als je iOS 7 update blijft steken

Door: matthijs-van-den-broek | 04 november 2013 20:00

How To

Updaten naar iOS 7: de meesten van jullie hebben dit inmiddels wel gedaan. Maar als er iets mis gaat, dan raak je misschien in lichte paniek. Dit is wat je moet doen.

Zojuist een vraag op onze Vraag&Antwoord omgeving: de update naar iOS 7.0.3 blijft steken en het installatieproces staat al 2 dagen op "nog 1 minuut resterend". Wat moet je dan doen?

Twee dagen wachten is sowieso een beetje lang. Als een update een uur "hangt", dan weet je wel dat er wat mis is. Er zijn meerdere acties om te ondernemen, van lichte maatregelen naar zware maatregelen.

Stap 1 Ga voor een soft reset

Voordat je overgaat tot een harde reset van je iPhone kun je proberen je telefoon af te sluiten en weer uit en aan te zetten. Houd de aan/uitknop op de bovenkant van je telefoon ingedrukt totdat de rode "schuif om uit te zetten"schuifbalk verschijnt. Veeg met je vinger van links naar rechts en je telefoon zal worden afgesloten.

Als je geluk hebt, start de telefoon bij het opnieuw weer aanzetten via diezelfde aan/uitknop dan op in je oude vertrouwde eerdere versie van iOS 7. Je kunt dan nog een keer proberen de update te installeren. Als je minder geluk hebt, kom je terug in het vastgelopen updateproces nadat je je iPhone opnieuw hebt opgestart. Opnieuw aan- en uitzetten heeft dan weinig zin; je moet overgaan tot zwaardere maatregelen. Zie stap 2, hieronder.

Stap 2 Ga voor een geforceerde reset

Een geforceerde reset gaat net een stapje verder dan het gewoon aan- en uitzetten van je iPhone. Druk de Home knop tegelijkertijd in met de aan/uit knop bovenaan en houd beide knoppen een tijdje ingedrukt totdat je het witte Apple logootje ziet dat je vast kent uit het opstartscherm.

Stap 3 Ga naar een Apple-winkel

Ok, aan dit advies heb je niet zoveel, maar het is welgemeend. De mogelijkheden zijn even uitgeput als bovenstaande stappen niet werken en het is tijd om er een expert bij te halen. Afhankelijk van je garantie is het de vraag welke kosten er komen kijken bij een bezoek aan de Apple-store, een iCentre of een andere gecertificeerde verkoper van Apple-spullen.

3 Reactie(s) op: Wat je moet doen als je iOS 7 update blijft steken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 november 2013 21:52 Anoniem
  Gottegod, weer meer reclame dan inhoud op de pagina
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 november 2013 10:59 Anoniem
  Sinds de iOS 7 updat is binnen 5 uur mijn batterij leeg.
  Hoe kan ik dit voorkomen? Wat draait er zo batterij vretend?
  Weet iemand wat ik dan moet uitzetten of kan wijzigen?

  Inge van Duivenboden
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 juli 2014 17:35 Anoniem
  dankjewel!!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.