Wat moet je doen als je iPhone niet meer uit wil?

Door: Chwhynny Overbeeke | 05 mei 2017 09:13

iPhone
How To

Vaak komt het niet voor, maar het kan gebeuren: je iPhone gaat niet uit. Dat is heel vervelend en onhandig. Waar komt dit door, en wat kun je eraan doen?

Als je iPhone ineens niet op de normale manier uitgeschakeld kan worden, komt dit meestal doordat iOS of een app bevroren is, de aan-/uitknop niet werkt, of het aanraakscherm niet reageert. Wat kun je hieraan doen?

Geforceerd herstarten

Geforceerd herstarten zorgt ervoor dat je iPhone opnieuw opgestart wordt, waarbij het geheugen ook meteen geheel gereset wordt. Hierdoor is het een effectievere manier van opnieuw opstarten. Je verliest geen data, maar gebruik deze methode alleen wanneer je iPhone gecrasht is.

Houd de aan-/uitknop en de thuisknop van je iPhone tegelijkertijd ingedrukt (voor de iPhone 7 is dit de volume omlaag knop en de thuisknop). Doe did zelfs wanneer de schuifbalk om je telefoon uit te zetten op het scherm wordt weergegeven. Uiteindelijk zal het scherm dan zwart worden. Laat de knoppen los zodra je het Apple-logo ziet verschijnen. Je iPhone start dan opnieuw op, en het probleem zou moeten zijn opgelost.

AssistiveTouch gebruiken

Deze truc werkt heel goed als een van de fysieke knoppen op je iPhone niet goed functioneert. AssertiveTouch is namelijk een functie waarmee je via de software allerlei functies van je iPhone kunt bedienen.

Je kunt AssitiveTouch inschakelen door naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > AssistiveTouch te gaan en de schakelaar op groen te zetten.

Er wordt nu een AssistiveTouch knop weergegeven op je scherm. Deze geldt vanaf nu als je thuisknop. Je kunt deze dan ook gebruiken om je iPhone geforceerd te herstarten als je fysieke thuisknop niet mee wil werken.

0 Reactie(s) op: Wat moet je doen als je iPhone niet meer uit wil?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.