Weekoverzicht: Apple raakt prototype van iPhone 5 en kopie van file server kwijt

Door: wouter-hoeffnagel | 03 september 2011 16:39

Nieuws

Een slechte week voor Apple. Het bedrijf is zowel een prototype van de iPhone 5 als een kopie van de interne file server van een Amerikaanse Apple Store kwijt geraakt. Daarnaast lanceert het bedrijf de streaming muziekdienst iTunes Match en vraagt het bedrijf de 3G MacBook Pro terug. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Apple Store geeft kopie van interne server mee aan klant

Een Apple Store in Stamford, Connecticut, heeft een pijnlijke fout gemaakt. Een klant liet zijn Mac repareren bij de Amerikaanse winkel. Na de reparatie gaf de winkel de klant een harde schijf mee met een kopie van haar eigen interne file server.

Weer iPhone-prototype kwijtgeraakt

Apple is opnieuw een prototype van zijn volgende generatie iPhone kwijt. Een medewerker heeft het apparaat verloren in een bar in San Francisco. De 'iPhone 5' is eind juli al zoekgeraakt. Apple heeft geen formele aangifte gedaan, maar security-mensen van het bedrijf speuren wel samen met de politie naar het verloren toestel.

Apple beschuldigd van milieuvervuiling

Een groep met private organisaties hebben Apple in een rapport beschuldigd van het overschrijden van de richtlijnen die het bedrijf zelf heeft opgesteld. Apple zou leveranciers inzetten die de wet overtreden en de volksgezondheid op het spel zetten door de milieu te vervuilen met zware metalen en andere giftige stoffen.

Apple wil 3G MacBook Pro terug

Een paar weken geleden werd een prototype van een MacBook Pro met 3G-ondersteuning te koop aangeboden op eBay. Het apparaat stamt uit 2007 en is voorzien van een antenne aan de rechterzijkant van het beeldscherm. Helaas voor de verkoper blijkt dat Apple het apparaat terug wilt.

Nummers nogmaals beluisteren zonder laadtijd met iTunes Match

Meer details over iTunes Match zijn bekend geworden. Muzieknummers die via iTunes Match worden afgespeeld worden in zijn geheel in de cache van bijvoorbeeld een iPhone geplaatst. Dit heeft als voordeel dat je door het gehele nummer kunt scrollen zonder dat het nummer opnieuw hoeft te laden.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Apple raakt prototype van iPhone 5 en kopie van file server kwijt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.