Weekoverzicht: iCloud, Mac OS X Lion op USB en een Chinese leger app in de Cydia Store

Door: wouter-hoeffnagel | 06 augustus 2011 09:01

Nieuws

Apple heeft deze week iCloud geïntroduceerd, de vervanger van MobileMe. Daarnaast heeft het bedrijf Mac OS X Lion op USB-stick beschikbaar gesteld en heeft het Chinese leger een app uitgebracht die je alleen kunt gebruiken op een iPhone met jailbreak. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Video: Demonstratie van iCloud

Apple heeft vandaag de betaversie van iCloud gelanceerd. iCloud, beschikbaar via iCloud.com, biedt gebruikers online toegang tot hun mailaccount, agenda, contactgegevens, Find My iPhone en iWorks-bestanden. iCloud wordt gezien als een vervanging en opvolger van MobileMe.

Steve Jobs is een smiecht (column)

Mac OS X Lion is uit. Niet verkrijgbaar in de winkel of op dvd. Enkel als download in de Mac App Store. Dat is makkelijk voor de consument. Tenminste: als je er in mag, in die Mac App Store.

Chinese leger brengt app uit via Cydia

Het Chinese leger heeft een nieuwsapp uitgebracht die alleen op de iPhone kan draaien als deze is voorzien van een jailbreak. Het is de eerste keer dat een grote organisatie besluit Apple's App Store te boycotten en enkel voor Cydia te kiezen. Het is niet duidelijk of het Chinese leger de App Store simpelweg niet wil gebruiken of dat Apple de app eerder heeft afgekeurd.

Betalen via Square met gestolen creditcardgegevens is mogelijk

Onderzoekers hebben een fout ontdekt die misbruik van de betaalmethode Square mogelijk maakt. Twee onderzoekers hebben een softwareprogramma gepresenteerd waarmee geld kan worden afgeschreven van gestolen creditcardgegevens.

Mac OS X Lion beschikbaar op USB-stick

Mac OS X Lion wordt verkocht via de Mac App Store. Als je het besturingssysteem hier koopt heb je het besturingssysteem alleen op je computer staan, waarmee je het besturingssysteem bij problemen kunt herstellen. Een volledige schone installatie is echter lastig. Apple heeft daarom besloten Mac OS X Lion op USB-stick vrij te geven. Je kunt de USB-stick voor 69 dollar kopen.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: iCloud, Mac OS X Lion op USB en een Chinese leger app in de Cydia Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.