Weer iPhone-prototype kwijtgeraakt

Door: jasper-bakker | 01 september 2011 10:41

Nieuws

Apple is opnieuw een prototype van zijn volgende generatie iPhone kwijt. Een medewerker heeft het apparaat verloren in een bar in San Francisco.

De 'iPhone 5' is eind juli al zoekgeraakt. Apple heeft geen formele aangifte gedaan, maar security-mensen van het bedrijf speuren wel samen met de politie naar het verloren toestel. Bronnen betrokken bij het onderzoek vertellen aan ict-nieuwssite Cnet dat Apple het spoor heeft gevolgd via locatie-tracking.

Locatie-tracking

Daarbij is het toestel getraceerd van tequila-bar Cava 22 naar een woning in San Francisco. Apple en politie-agenten hebben een inwoner gesproken, die bevestigt in die bar te zijn geweest op de nacht dat het iPhone-prototype is kwijtgeraakt. De man ontkent echter iets van de verloren telefoon te weten.

Hij heeft de politie toestemming gegeven zijn woning te doorzoeken. Daarbij is niets gevonden, aldus de anonieme bron van Cnet. Vertegenwoordigers van Apple zouden de man nog geld hebben geboden voor de telefoon, met de belofte dan geen vragen te stellen of actie te ondernemen.

Sterke drank

Eigenaar Jose Valle van de bar Cava 22 vertelt aan Cnet dat noch Apple noch de politie contact met hem heeft opgenomen. Wel is hij in juli meerdere keren gebeld door een man die zijn iPhone was verloren. Hij heeft die man toegezegd terug te bellen als zijn telefoon werd gevonden. “Ik moet mijn drankjes misschien wat minder sterk maken", voegt de barman nog toe.

Het begin vorig jaar verloren prototype, toen van de iPhone 4, is ook vergeten in een bar. Het toestel is toen voor 5000 dollar in contanten verkocht aan techblog Gizmodo, die er uitgebreid over heeft geschreven.

Dat heeft de site veel bezoek opgeleverd, maar ook dreigbrieven van Apple en een politie-inval. Het is in Californië strafbaar om goederen te kopen waarvan aannemelijk is dat die van een ander zijn, zoals een geheim prototype van Apple.

Vermomd

Net zoals het eerder verloren prototype is het nu zoekgeraakte apparaat vermomd. Uiterlijk lijkt het 'iPhone 5'-prototype op een iPhone 4. Het testexemplaar van de iPhone 4 was gestoken in de behuizing van een iPhone 3G S, maar viel 'door de mand' door het betere Retina-scherm en de front-camera van de opvolger.

Het verloren toestel zou mogelijk zijn verkocht via Craigslist, voor slechts 200 dollar. Mogelijk gebeurde dat omdat het gewoon een iPhone 4 lijkt te zijn, en die is inmiddels al wat ouder. De iPhone 4 is begin juni vorig jaar officieel onthuld.

Inwendig verbeterd

De volgende Apple-smartphone is volgens Apple-nieuwssite 9to5Mac qua uiterlijk niet te onderscheiden van de huidige. De verbeteringen zijn ditmaal alleen inwendig. Geruchten gaan al geruime tijd rond dat de iPhone 5 begin oktober wordt onthuld.

0 Reactie(s) op: Weer iPhone-prototype kwijtgeraakt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.