Werken met Google Now in Apple's iOS

Door: Martin Gijzemijter | 21 januari 2014 08:00

How To

Wellicht heb je enige tijd geleden de app Google Search gedownload, en kwam je bij het bekijken van de app tot de conclusie dat je er niet veel mee kunt doen. Dat is zonde, want de app Google Search bevat ook Google Now, een hele bijzondere dienst, die pas boeiend wordt als je hem gaat gebruiken.

Persoonlijke assistent

Je iPhone heeft natuurlijk al een persoonlijke assistent, Siri. Zij kan dingen voor je opzoeken, zaken inplannen, enzovoort. Siri is echter een vrij passieve assistent, ze meldt zich pas als je haar oproept, terwijl de kracht van een goede persoonlijke assistent juist is dat hij / zij er is wanneer je zelf nog niet eens wist dat je hem / haar nodig had.

Die proactieve assistent is Google Now, verscholen in de app Google Search. Echter, wanneer je Google Search voor het eerst start, zul je daar weinig van meekrijgen. Het is namelijk een dienst die pas nuttig wordt wanneer deze je behoeften in kaart heeft gebracht. En dat kan alleen door de dienst in kwestie te gebruiken.

Google Now is een fijne persoonlijke assistent die je kan helpen op de juiste momenten.

Je assistent trainen

Hoe je die assistent dan traint? Eigenlijk heel eenvoudig, door hem te gebruiken. En dat hoeft niet eens uitsluitend op je smartphone. Het interessante van Google is immers dat alle diensten, dankzij je Google-account, aan elkaar gekoppeld zijn, al roept dat natuurlijk ook de nodige privacy-vraagstukken op.

Aan de andere kant is het juist heel handig dat al die informatie gekoppeld is. Want wanneer je Google-zoekopdrachten uitvoert, bijvoorbeeld naar je favoriete sportteam, kan Google informatie daarover in Google Now tonen wanneer het team in kwestie speelt. Plaats je een afspraak in je Google Agenda, dan checkt Google Now de routeplanning en de drukte op de weg, en laat je op basis daarvan weten hoe laat je ongeveer weg moet gaan, hoe lang je erover zult doen, maar ook wat de weersomstandigheden zijn.

De app toont al die informatie met behulp van zogenaamde kaarten, die je weg kunt gooien wanneer je ze niet van belang vindt. En nog beter? Die kaarten kunnen ook worden gepresenteerd als push-notificaties, zodat je even aan je mouw getrokken wordt wanneer er iets belangrijks op stapel staat.

Dat is hoe handig Google Now kan zijn als persoonlijke assistent, maar je moet wel even de moeite nemen om je assistent in te werken.

Het duurt echter wel even voor je interessante resultaten ziet verschijnen.

1 Reactie(s) op: Werken met Google Now in Apple's iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 januari 2014 12:31 Anoniem
    Had toch wel iets meer uitleg over de instellingen verwacht bij dit artikel. Als eerste al dat Google Now default niet aan staat en je deze dus moet activeren…
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.