Werken met 'Niet storen' in OS X Mavericks

Door: Martin Gijzemijter | 01 april 2014 10:00

Apple

Dat de iPhone en iPad een handige functie hebben om niet gestoord te worden, is algemeen bekend. Maar sinds Mavericks heeft ook OS X die optie. Heel fanatiek wordt deze functie nog niet gebruikt en dat is jammer, want juist in OS X werkt de functie fantastisch. We laten zien waarom.

Niet storen activeren

Één van de redenen dat Niet storen in OS X Mavericks iets minder bekend is dan in iOS, is dat de functie redelijk verborgen zit. Als je er niet naar zoekt, zul je hem waarschijnlijk niet tegenkomen.

Om de functie te vinden, navigeer je in OS X naar Systeemvoorkeuren en klik je vervolgens op Berichtgeving rechtsboven. Niet storen bevindt zich helemaal bovenaan het menu dat zich opent. Wanneer je hierop klikt zie je rechts de optie Schakel 'Niet storen' in. Je kunt dan een tijdsspanne aangeven waartussen de optie standaard moet worden ingeschakeld (bijvoorbeeld elke dag van 9 tot 10, omdat je dan belangrijke telefoongesprekken aan het voeren bent of een deadline moet halen).

Ook zie je de optie Bij synchrone weergave op tv's en projectors. Dat is een fijne optie, omdat, wanneer de inhoud van je Mac wordt getoond op een projector of tv, je natuurlijk niet gestoord wilt worden door binnenkomende mail of Facetime-gesprekken.

Niet storen zit een beetje verborgen, maar is oprecht een fantastisch onderdeel van OS X.

Uitzonderingen toevoegen

Zo'n functie als Niet storen is natuurlijk heel handig, maar wat als je vrouw op het punt van bevallen staat of er iets anders is dat voorrang dient te krijgen boven alles? Dan is het goed om te weten dat je ook uitzonderingen kunt toevoegen. Je doet dit door onder het kopje Wanneer 'Niet storen' is ingeschakeld, een vinkje te plaatsen bij Sta FaceTime-oproepen toe van, en vervolgens een contactpersoon te selecteren die je altijd mag storen.

Ook kun je de functie Sta herhaalde oproepen toe inschakelen. Dit houdt in, dat als dezelfde persoon binnen drie minuten terugbelt (oftewel, het is dringend), dan wordt de oproep niet stilgehouden. Tot slot is het nog fijn om te weten dat je Niet storen ook handmatig kunt inschakelen. Om dat te doen klik je op het Berichtencentrum rechtsboven en scroll je een stukje naar boven, waarna de optie Niet storen verschijnt. Hier kun je de optie handmatig in- en uitschakelen.

Je kunt Niet storen ook handmatig aanzetten als je even niet gestoord wilt worden.

1 Reactie(s) op: Werken met 'Niet storen' in OS X Mavericks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 april 2014 07:43 Anoniem
    Ik begrijp niet waarom je deze functie niet kan afzetten in het weekend of beter nog per dag kan regelen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.