Werkende Apple I te koop op Duitse veiling

Door: wouter-hoeffnagel | 04 mei 2013 15:31

Nieuws

Heb jij interesse in een Apple I, de allereerste computer die ooit door Apple is verkocht? Je kan voor naar schatting 200.000 tot 300.000 euro de gelukkige eigenaar zijn van een werkend exemplaar.

De Apple I wordt aangeboden door een Duits veilingwebsite. De veiling start op 25 mei. De waarde van de Apple I, die nog volledig naar behoren functioneert, ligt naar schatting tussen de 200.000 en 300.000 euro. De verkoper heeft een ondergrens van 90.000 euro opgegeven. Voor minder dan 90.000 euro wordt het apparaat dus niet verkocht. Het apparaat wordt geleverd inclusief de officiële handleidingen en een brief die is ondertekend door Steve Jobs.

Ontworpen door Steve Wozniak

De Apple I is het eerste product dat door Apple op de markt is gebracht. De computer is ontworpen door Steve Wozniak, terwijl Steve Jobs de verkoop van het apparaat op zich nam. De Apple I ging voor 666,66 dollar over de toonbank. De waarde van het apparaat is inmiddels dus fors gestegen.

[youtube]KETi6FO565s[/youtube]

Een video van de Apple I die te koop wordt aangeboden op de veiling

Apple leverde overigens alleen om de interne componenten van de Apple I. Een koper moest dus zelf zorgen voor een behuizing voor het apparaat. De interne componenten konden echter eenvoudig in de behuizing worden geplaatst, zonder dat de eigenaar hiervoor hoefde te solderen. De Apple I was zijn tijd hiermee ver vooruit, aangezien computers in de jaren '70 doorgaans relatief ingewikkelde bouwpakketten waren.

0 Reactie(s) op: Werkende Apple I te koop op Duitse veiling

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.