Werkt Apple aan een nieuwe MacBook?

Door: Justin Doornekamp | 04 februari 2020 13:03

Apple MacBook Pro
Nieuws

Apple lijkt te werken aan een nieuwe Macbook. Het bedrijf heeft kort voor de kerstdagen mogelijk een nieuwe versie van de MacBook geregistreerd in de database van de Euraziatische Economische Commissie (EEC).

Uit een afbeelding van de database, die werd gevonden door 9to5Mac, valt enkel te halen dat het gaat om een “draagbare computer” met een modelnummer van A2289. Dit modelnummer zagen we nog niet eerder terug bij een Apple-product. Naast de informatie dat de laptop zal draaien op macOS 10.15, zijn er tot dusver weinig concrete details uit de afbeelding te halen.

Het is niet de eerste keer dat dergelijke registraties bij EEC lekten. In het verleden werden al diverse Apple-producten ontdekt, kort voordat ze officieel werden aangekondigd, waaronder de 10,5-inch iPad die tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) in 2017 voor het eerst uit de doeken werd gedaan. Ook dook een 9,7-inch iPad op in de database van EEC, kort voordat deze werd aangekondigd in maart 2018.

Schaar- of vlindertoetsenbord?

Deze nieuwe registratie kan er dus op duiden dat er een nieuwe MacBook aan komt. Mogelijk wordt de laptop ook voorzien van het schaartoetsenbord, dat recent zijn herintrede maakte op de nieuwe 16-inch MacBook Pro eind vorig jaar. Apple verving daarmee het vlindertoetsenbord van de oudere modellen. Apple kreeg veel kritiek over zich heen vanwege de vlindertoetsenborden, omdat deze erg gevoelig zouden zijn voor stof en klein vuil. Veel toetsenborden gingen defect en een reparatie bleek onnodig ingewikkeld.

MacBook Pro

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde in juli vorig jaar al, toen nog niet bekend was dat Apple zou overschakelen op het schaartoetsenbord voor de nieuwe MacBook Pro, dat het vlindertoetsenbord ook weer gebruikt zal worden voor laptops van Apple in 2020.

Of toch een MacBook Air?

Gezien er slechts één MacBook bij EEC werd geregistreerd, gaan er geruchten dat de duurdere 13-inch MacBook Pro van een update wordt voorzien. Dit model werd in mei vorig jaar voor het laatst onder handen genomen, dus het zou geen vreemde keuze van Apple zijn om een nieuwe versie te lanceren. Dit keer mét een goed toetsenbord.

Het is eveneens mogelijk dat de laptop in de database van de EEC een nieuwe MacBook Air of een instapmodel van de MacBook Pro gaat worden, maar deze modellen werden iets recenter nog van een update voorzien, namelijk in juli 2019.

Macbook Air

WWDC vindt dit jaar plaats tussen 3 tot 7 juni in het Amerikaanse San Jose. Mogelijk zal Apple dan meer inzicht geven in de plannen omtrent een nieuwe MacBook.

0 Reactie(s) op: Werkt Apple aan een nieuwe MacBook?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.