WhatsApp start met jaarabonnement voor iPhone

© PXimport

WhatsApp start met jaarabonnement voor iPhone

Geplaatst: 17 juli 2013 - 04:23

Aangepast: 16 november 2022 - 10:02

Elmar Rekers

WhatsApp is begonnen met het aanbieden van jaarabonnementen voor zijn iPhone-app. Door het nieuwe verdienmodel is de app voortaan gratis te downloaden en een jaar lang kosteloos te gebruiken. Daarna moet er 89 eurocent betaald worden om de dienst nog een jaar te mogen gebruiken.

De nieuwe prijsstelling voor WhatsApp werd in maart al aangekondigd en is enkel van toepassing op nieuwe gebruikers. iPhone-bezitters die de app al hebben aangeschaft, zullen deze zonder verdere kosten kunnen blijven gebruiken, zo belooft de populaire berichtendienst. Verwacht wordt dat veel nieuwe gebruikers hun weg naar WhatsApp zullen vinden nu deze gratis te downloaden is.

Abonnementen WhatsApp

Deze nieuwe WhatsApp-gebruikers moeten na het eerste jaar dus wel 89 eurocent gaan betalen voor een jaarabonnement. Ook is het mogelijk om direct voor langere tijd een overeenkomst aan te gaan. Drie jaar WhatsApp kost dan 2,40 euro en voor vijf jaar moet 3,34 euro worden neergeteld.

Ook gebruikers van Android, Windows Phone en BlackBerry mogen WhatsApp officieel maar één jaar gratis gebruiken, waarna eveneens een bedrag moet worden betaald. Echter wordt op veel toestellen de gratis gebruikstermijn stilzwijgend verlengd, en hebben sommige gebruikers zelfs een levenslang abonnement.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten