Wifi- en Bluetooth-verbindingen beheren in iOS

Door: Ronald Smit | 07 november 2018 08:30

Wifi- en Bluetooth-verbindingen beheren in iOS
How To

Een mobiel apparaat als een iPhone of iPad valt of staat natuurlijk dankzij het gebruik van draadloze verbindingen. Met name Wifi en Bluetooth zijn van levensbelang, zeker voor een 4G-loze iPad of iPod Touch. Beheren is in iOS een eitje.

In principe geldt dat je na het eenmaal opzetten van een Wifi- of Bluetooth-verbinding op je iOS-apparaat geen omkijken meer hebt naar de bijbehorende settings. Toch zie je met name bij Bluetooth nog wel eens iets mis gaan. Dat ligt (meestal) niet zozeer aan iOS - of welk ander besturingssysteem dan ook - maar aan het Bluetooth-apparaat. Soms lijkt je i-apparaat ineens de koppelgegevens vergeten te zijn. Of beter: het te koppelen apparaat weet ze niet meer. Het gevolg is dat je geen koppeling meer kunt maken. Dit gebeurt vooral bij wat eenvoudiger Bluetooth-apparaten die maar een zeer beperkt geheugen hebben voor het bewaren van een lijst met toegestane apparaten. Soms gaat het al mis bij meer dan één. Ofwel: koppel jij je Bluetooth-speaker aan je iPad en een paar dagen later aan je iPhone, dan blijkt de speaker de dag daar weer op niet meer te koppelen aan de iPad. De oplossing is gelukkig simpel: laat - in dit voorbeeld - de iPad de Bluetooth koppelgegevens vergeten en koppel opnieuw. Daarna werkt alles weer. Alleen dan weer even niet op de iPhone. Nou ja, dat houdt je bezig. Om een Bluetooth-verbinding te laten vergeten start je de app Instellingen. Tik hierin op Bluetooth en schakel - indien dat nog niet het geval was - Bluetooth in. Je ziet nu een lijstje met 'bekende' Bluetooth-apparaten waarmee al eens eerder is gekoppeld. Plus mogelijk een lijstje nog niet eerder gekoppelde apparaten die live uit de ether zijn geplukt. Het gaat echter om dat lijstje met bestaande koppelingen. Tik hierin op het i-tje achter het dwarsliggende apparaat en tik vervolgen op Vergeet dit apparaat. Nu volg je de instructies van de dwarsliggende speaker (of welk ander Bluetooth-apparaat dan ook) om (opnieuw) te koppelen. Meestal is hiervoor een koppelknop- of optie op het betreffende apparaat beschikbaar. Je iPad vindt het apparaat vervolgens bij ANDERE APPARATEN. Koppelen is dan een kwestie van tikken zoals gebruikelijk.

Vergeet een Bluetooth-apparaat en koppel het opnieuw in iOS

Wifi

Soms is het noodzakelijk om een Wifi-netwerk te laten vergeten uit veiligheidsoverwegingen. 'Vergeten' kan praktisch zijn als je heel regelmatig eenmalig verbinding maakt met allerlei al dan niet openbare hotspots. Om je overzicht aan (bekende) wifi-verbinding dan overzichtelijk te houden is het handig om met enige regelmaat de lijst met bewaarde verbindingen op te schonen. Dat kan eenvoudig via de app Instellingen. Tik hierin op Wifi en vervolgens op het i-tje achter de te verwijderen verbinding. Tik dan op Vergeet dit netwerk en klaar. Deze optie is ook ideaal als je ineens niet meer aan je eigen thuisnetwerk kunt koppelen. Zoals gezegd komt dit niet tot nauwelijks voor, maar het is een praktische 'last resort' om problemen mee op te lossen. Koppel je opnieuw aan het draadloze (thuis)netwerk, dan werkt alles na invoeren van het wachtwoord vaak ineens weer wel probleemloos. Kortom: een heel stuk snellere en eenvoudiger manier dan uren op zoek proberen te gaan naar de mogelijke oorzaak van een niet meer koppelend apparaat.

0 Reactie(s) op: Wifi- en Bluetooth-verbindingen beheren in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.